A 2023-mas kosárlabda világbajnokságon kialakult a top8 mezőnye. Spanyolország és Franciaország ezúttal elszállt, hat Európai csapat mellett Kanada és USA került a legjobb nyolc közé. Kanada és USA külön ágra került, tehát elméletileg a fináléban összecsaphatnának. (Vagy extrém esetben bronzmeccsen, helyosztón is)

Olaszország nem került 'halálcsoportba' Dominika, Fülöp-szigetek és Angola volt mellettük. A Towns-ék elleni zakó ellenére továbbléptek, de Dominika 87-et dobott nekik, a hazai, de nem annyira elit Gilas is 83-mat dobott az olasz csapat ellen. A 2. körben aztán a szerbeket lefagyasztották, Bogdanovic 13-ból 1 triplás meccset hozott, míg Puerto Rico is elfogyott az olaszok elleni találkozóra.

Viszont akárhogy nézem, ez az olasz csapat nem konzisztensen jó. Hullámzó teljesítmény néha Datome villant, hol Fontecchio, de úgy igazán se íze-se bűze társaság nekem. Nem tudom rájuk azt mondani, hogy rosszak, de az ellenkezőjét sem. Viszont ahogy mondjuk fociban, amíg ők versenyben vannak, addig ki tudja, mikor jön ki belőlük az állat, mert az fix, itt nyomás nem rajtuk van.

USA a Litvánia elleni találkozóját annyira nem vette komolyan, sokkal inkább lehet aggasztó a Montenegró elleni 'teljesítmény', vagy annak hiánya. Vucevicék ellen az a 85-73 minden volt, csak jó nem. Viszont USA erejét mutatja, hogy azt a találkozót is behúzta, aztán az, hogy Litvánia ellen mennyire akart nyerni, meg mennyire nem, azt inkább hagyjuk.

USA számára jön az a szakasz, amire várt. Az eddigi meccsek a bohóckodás kategóriába tartoztak, nyílván értsük jól. De pl. a torna előtti felkészülési fázisban élesebb találkozói voltak,mint eddig a vb-n. Engem ott meggyőztek, és vannak jelek, ami alapján ez a tipp szerintem jó. Pl. az, hogy csapatként játszanak, még akkor is, ha USA nem a spanyolos játékot tolja. Edwards is egyre jobb, rajta is látszik, ő nem pontkirály akar lenni, nem MVP akar lenni, győztes csapat tagja akar lenni.

USA csapatának előny, hogy ők a 2. szakaszban is itt játszottak, szóval nem kell költözni, meg az arénát is érzik, az olaszok számára azért más lesz, ők most először játszanak majd itt. Lényeg a lényeg, éles Team USA-t várok, védekezésben agresszív csapatot, és akkor elöl csak nem lesz számukra a gyűrű bedeszkázva, azért az olasz együttes szét lehet kapni, meg lehet mozgatni, mert lábon azért verhetőek bőven.

Olaszország - USA: Összes pontszám, USA - - hosszabbítással - Felett/alatt tipp