Az elődöntőbe jutásért küzd a mai program első találkozóján Quinwen Zheng és Aryna Sabalenka. Korábban még sohasem találkozott a két lány.

Ez mondjuk nem olyan meglepő, hiszen egy 20 éves kínai lányról beszélünk aki nemrég robbant be a köztudatba és a világranglistára egyaránt. Korábban írtam ugyan,de fontos kiemelni hogy a sorsolás kegyes volt Zhenghez,mert könnyű ellenfeleket kapott akik ellen bizony megszenvedett. A játéka elég hullámzó volt a US Openen egyrészt a három szettes meccsek is ezt mutatják másrészt Kanepi és Bronzetti ellen is rengeteget rontott. A 16 között mindenki egy kiélezett összecsapást várt azonban Jabuer enervált,fáradt és beteg volt. Bouzkova ellen szerintem minden tartalékát felélte. Az egész találkozó alatt nem volt két egymást követő éppkézláb játéka. A Qiunwen tenyeresei szenzációsak azt meg kell hagyni. Viszont látni kell,hogy amint közel az esély a mérkőzés lezárására egyre többet ront és elbizonytalanodik. Így volt ez az olasz ellen és a tunéziai ellen is. Hiszen ha Ons egy közepes teljesítményre képes szerintem 100% hogy döntő játszmára kerül sor. Nyilván azért,mert tapasztalatlan,de attól még hiányosság,hogy beremeg a keze. Ezért ha a belorusz hullámvölgybe is kerül számíthat Zheng segítségére.

A jövő héttől az újdonsült világelső lesz aki a másik oldalon áll Sabalenka személyében. A felvezető tornákon nem nyújtott extra teljesítményt talán ő is kicsit többet várt volna magától. Ez a sikertelenség viszont most már elhalványul,mert nincs ok panaszra. Nyilván a sorsolása a legjobb 16-ig némi túlzással csuklómozdulat az ő szintjén. A tőle megszokott módon irányította a játékot és a nyerő – ki nem kényszerített hibák arányában is folyamatosan pozitív maradt a mérlege. Szerencsére amikor egy top játékossal került szembe Kasatkina esetén ezek a mutatók még javultak is. Így egyértelműen látszik,hogy nem veszítette el a fókuszt és koncentrált maradt az egész találkozó során. Az,hogy világelső sem nyomta össze,úgy tűnik inkább felszabadította.

Szerintem a torna legnagyobb meglepetése lenne ha a kínai nyerne,mert már most is olyan magasságokban jár ahol korábban sosem. A képességek a és felkészültség is mind Aryna mellett szól.

Qinwen Zheng - Sabalenka, Aryna: Játék hendikeppel - Hendikep tipp