A mai program első férfi negyeddöntőjében két olyan játékos csap össze akik jól ismerik egymást. Nevezetesen Daniil Medvedev és Andrei Rublev küzdenek meg az elődöntőbe jutásért.

Egyrészt egy korosztály és ráadásul honfitársak,másrészt pedig számtalanszor találkoztak már a pályán.

Előzetesen elmondható,hogy nem sok esélye van Rublevnak egy Grand Slam tornán Medvedevvel szemben. A három nyert szettes csatákat egyértelműen jobban kezeli Daniil. A töménytelen mennyiségű negyeddöntő mindig a végállomást jelentette a fiatalabbik orosznak pedig volt nem egy mérkőzés amelyet megnyerhetette volna. Mostanra már egy jelentős pszichés gát alakult ki nála,hogy ő ezt nem képes megcsinálni. E lelki teherrel kell nekivágnia ennek a mai találkozónak. Ráadásul Grand Slam tornán még szettet sem sikerült nyernie Medvedev ellen.

A tornát megelőzően egyikük sem volt csúcsformában az elmúlt hetekben,hónapokban. Mindketten visszaestek. Rublev e tekintetben jobban áll,de ez semmit nem jelent hiszen Djokovical szemben Wimbledonban is úgy állt ki,hogy ő itt nem nyerhet hiába volt esélye a sikerre. Ez a fajta fal amit saját magának épített és állított most is megakadályozza majd a győzelmben.

Daniil játéka hiába dadog hónapok óta. Elég csak megnézni,hogy De Minaurt is mennyire esélyesnek tartották,hogy legyőzze az oroszt pláne,hogy Torontoban pár hete szett veszteség nélkül verte aztán mégis egy zakó lett a vége itt New Yorkban. Ráadásul jól is kezdett az ausztrál és remekül játszott,de szép lassan felőrölte az orosz és ő pedig egyre többet rontott.

Egyszer biztos megszakad a rossz sorozata Rublevnek,de olyan ellenfél ellen törhet meg aki ellen pozitív mérlege van vagy fiatal játékos. Szerintem most is a mentálisan erősebb és felkészültebb Medvedev nyeri a párharcukat.

Medvedev, Daniil - Rublev, Andrey: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp