Érdekes helyzetben van a Békéscsaba ENK SE, hisz az első két körben letudja a két 'kötelezőt' azaz a kötelező zakót. A Győr után az FTC jön a sorban, és onnantól a viharsarkiak számára is indulhat a szezon érdemi része.

A Békéscsaba csapata ezt a két meccset simán tekintheti top csdapatok elleni felkészülési találkozónak, senki sem hülye, ők sem azok, tudják jól, mik a realitások. De pont ez az, ami a továbbiakban segíthet, hisz így a világ élvonalának tempójához szoknak hozzá picit, és ez segíthet a DKKA-k, a Kisvárdák és Fehérvárok ellen.

Egyébként a Békéscsaba együttese a GYőr elleni kezdésnél meglepően bátran indított, sokáig egész jól tartották magukat a lila mezes lányok, aztán természetesen kijött a két csapat között a reális különbség. Viszont az ETO ellen meglepően sok gólt dobtak a meccse elején, mindezt idegenben. Ha ebből indulok ki, meg abból, hogy azt FTC SPM-fokozatra kapcsolt.

A Fradi a nyitókörben 25-8, majd 19-13-mas félidőket produkált, az első játékrészben kis túlzással majdnem tartotta a perc/gól átlagot, a DKKA nem volt a pályán. Az új seprű jól seper. Nyoma sincs tutyimutyi játéknak, és az látszik, hogy a pályán kívül is meló van, Cvijic is magokon élt az előző hónapokban, és megszabadult a tőkesúlytól. Élsportolóra hasonlít, két sprint után nem a padra megy, látszik az északi mentalitás a Fradin. Abba a nyugodt, kényelmes posványba már nincs, itt hajtás van, aztán vagy megszoksz, vagy megszöksz állapot. Szerintem kifejezetten erős lett a szélek játéka, sokat és jól használta Mártonékat az FTC, és az ezer százalék, hogy Mártonéknak tetszik is a tempósabb kézire váltás, a sok indítás.

Úgy vélem, itt megint run and gun lesz, és ha nem jön valami extrán rossz teljesítmény a lövők részéről, egy 12-13 hazai gól mellett 18-22 jöhet az FTC részéről. Evidens, hogy amikor egy csapat 4-5 másodperc alatt átrohan, és gyors gólokat dob, akkor az ellenfél is több labdabirtoklással rendelkezik, így azért kapott gólok is lesznek az FTC oldalán.

Békéscsabai ENK SE (n) - Ferencvárosi TC (n): Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp