Az előző két napon kialakultak az elődöntős párosítások, ezzel egyidőben kialakultak a helyosztók párosításai is. Csütörtökön az 5-8 helyek káviz elődöntpit rendezik, ahol Lettország és Olaszország ütközete után egy Litvánia-Szlovánia találkozót is rendeznek.

Helyosztók, tét nagyjából a presztízs, mert akár az 5. helyen végez valaki, akár a 8. lesz, mehet az olimpiai selejtezős tornára, aztán hogy ott melyik csoportba kerül majd, na az a kérdés.

Szóval olyan igazán nagy tét nem lesz, közben pedig csak egy világbajnokság ez, az 5. hely szebb, mint a 8. pozíció.

Ezekre a meccsekre nehéz tippelni, még élőben is, pre-match pedig aztán főleg. Gondolkodtam, hogy menjen-e, de végül úgy voltam vele, miért ne. Szétcsapni egymást elvileg nincs miért. Ez persze egyrészt rossz, mert ha kevés a büntető, kevesebb az esély az overre. Az overek nagy barátja kosárlabdában a büntető, hisz úgy születik pont, hogy közben nem csorog az idő. Viszont ha kevésbé lesz feszes a védekezés, akkor ezek a srácok könnyebben dobnak mezőnyből kosarat, könnyebben törnek be, nagyobb lesz a hely, amikor a triplát ráküldik.

Litvánia lyukas meccse volt az előző, pont a legrosszabbkor, és ott is az első negyed flott volt, de aztán a két középső eldöntött mindent. Ma meg minden sül majd, aztán mondhatják egymásnak, hol volt ez kedden?! Szlovénia Kanada ellen félidőig bírta a tempót, aztán Kanada elszakadt, majd elszakad a cérna előbb a kanadai Brooksnál, majd talán 1-2 perc múlva Doncic is kiszállt a meccsből. Viszont amikor Doncic talán közte 14-nél kiszállt, Szlovénia még erőre kapott, és talán visszajött 6 pontra, de onnantól SGA-ék tudtak megújulni. Ugyanakkor látszott, ha nincs Luka, akkor is van játéka a szlovén csapatnak.

Nekem nem egyértelmű az sem, hogy a litvánok miért kaptak sokkal kisebb szorzót. Ok, egy nappal többet pihentek, ami sokat számíthat, de talán ennyit nem. Vagy mégis? Kiderül, ugyanakkor én azt várom, hogy mindkét csapat kegyetlen triplazáport zúdít a másikra, és akkor majd Valanciunas és Tobey berakja a put back ketteseket. Mindkét csapatban benne van, hogy akár 100 pontig is eljut, szóval hiába tűnik soknak a 174 over, mégis azt mondom, össze fog jönni.

Litvánia - Szlovénia: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp