A tét súlya vajon mennyire nyomja majd a vállakat a Madison Keys – Aryna Sabalenka párosból?! Hiszen ez a két lány vívja a második elődöntőt ma éjszaka.

Az amerikai lány az örök ígéret maradt aki a 2017-es US Open döntő majd a rákövetkező évben is elődöntőig menetelt,de azóta folyamatos zuhanó tendenciára került a pályafutása. Érdemes visszatekinteni,mert az akkori döntőben teljesen leblokkolt. Nála fejben voltak mindig is gondok,mert ütőerőben nem szenvedett hiányt. Ezért is merül fel joggal a kérdés,hogy mi változott amivel képes átugrani a mentális akadályokat. Tavaly ismét elkezdett roham tempóban felkúszni a ranglistán és mostanra stabil top20-as játékos. Olyan régóta a mezőny tagja,hogy el is felejtettem,hogy még csak 28 éves. Az elődöntőben legyőzte Vondrousovát némi meglepetésre,de ami jelzés értékű e találkozó kapcsán,hogy a cseh borzasztóan alul teljesített. Az amerikai első szerváival egyáltalán nem tudott mit kezdeni főleg a kritikus helyzetekben. A tenyereseivel elintézte Marketát. Hiába Grand Slam bajnok teljesen beragadt,lassú is volt. Pegula a negyeddöntőben messze alulmúlta tudását. Ideje,hogy végre olyan játékossal is játszon aki képes jól teljesíteni. Bárhogy is nézzük szerencsés volt az amerikai,hogy ennyire rossz napot fogjanak ki az ellenfelek. Persze ő is hozzátette a magáét és végre él az eséllyel,de lesz e igazi esélye a mai napon? Hiszen ne feledjük Wimbledonban is simán kikapott Sabalenkától most miért lenne másként. Szintén gyors felületről beszélünk.

A fehérororsz olyan mint egy húsdaráló úgy gyalulja be az ellenfeleit és megingathatatlannak tűnik. A világelsőség terhe nem telepedik rá a játékára így egyértelmű,hogy mostanra a nyomást is jól kezeli. A negyeddöntőben Zheng az elején borzasztó görcsösen játszott. Amikor végre megnyerte az első adogató játékát egyre felszabadultabb lett. Nyilván először Sabalenkát is meglepte,mert muszáj volt váltania egy kicsit. A kínai egyébként egy egy villanásra láthattuk mennyire jó. Azonban Aryna nem ijedt meg és gyorsan alkalmazkodott és újra le breakelte a msáodik játszmában amelyet magabizotsan végigvitt. Az első adogatásai rettentően erősek. Pokoli tenyeres csata várható. Kérdés,hogy Madison megpróbálja a fonákját támadni a fehérorosznak. Kulcsfontosságú lesz mennyire jönnek az első szervák az amerikainál. Ha nem akkor csúnya zakó is lehet,de szerintem így vagy úgy de Sabalenkát nem tudja megállítani.

Keys, Madison - Sabalenka, Aryna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp