Végre folytatódnak a futball Európa Bajnokság küzdelmei! És ami még jobb hír, hogy nem kell matekoznunk már az ötödik fordulóban, hanem szépen nyugodtan, szerves fejlődéssel haladhatunk a kitűzött cél felé: kijutni az EB-re!

A G csoport két, még veretlen alakulata feszülhet egymásnak a rangadón: déli szomszédainkhoz, a szerbekhez látogatunk, akiket zártkapus büntetéssel sújtott az UEFA, ezért csak gyerkőcök szoríthatnak Vlahovicéknak. Szerbia válogatottja nem is olyan rég megjárta a Világbajnokságot is, ahol ugyan nem szerepelt le, de mégis kudarcként könyvelhették el szurkolóik a kalandot, ugyanis egyetlen pontot sikerült szerezniük, győzelem nélkül kellett hazamenniük. De legalább ők ott voltak, gondolhatná az egyszeri magyar szurkoló... hát igen, régóta várunk már mi is erre a pillanatra, de egyáltalán nem vagyunk lemaradva tőlük, bizonyítja ezt az 1.80-as hazai szorzójuk is. Pár évvel ezelőtt ez simán 1.50 alatt lett volna. A távolság tehát karnyújtásnyira van, de pont ezeken az összecsapásokon kéne megmutatnunk, nekünk is lenne keresnivalónk a VB-n. A bolgárok és a montenegróiak ellen is nagyon szenvedtek góllövés ügyileg, de mégis a szerbeknek inkább a támadósora ami félelmet kelthet, a Mitrovic-Tadic-Milinkovic-Savic trióval rohamozhatnak, és vélhetően Vlahovic is szerepet kap majd.

A mi oldalunkon viszont inkább a védelmi oszlop az, ami világklasszis szinten üzemel. Kerkez stabil Premier League játékos, Szalai és Orbán a Bundesligában szerepel. Ha a Montenegro elleni mérkőzésből indulunk ki, nem fogunk kockáztatni sokat, talán elvétve 1-1 Szoboszlai bombával tudunk majd veszélyeztetni, de kijátszott akciókra a masszív szerbek ellen nem igazán lehet számítani.

Úgy gondolom, ez annak a szituációnak az aranypéldája, amikor mindkét csapat elégedett lehet a döntetlennel. A szerbektől nagy nyomás várható, de piszok nehéz dolguk lesz áttörni az igencsak jól működő magyar védelmet. Jó opció lehet még a meccsre a 2.5 under, vagy a félidő X. Brusztolós találkozóra van kilátás, melyen vélhetően nem a látványos focié lesz a főszerep, akár még a gólok is elmaradhatnak.

Tipp: 0-0.

Szerbia - Magyarország: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp