Ha keresnénk a mai kínálatban gyatra meccset, akkor ékes példája lesz a Szlovénia - Észak-Írország örökrangadó.

Tegyük a szívünkre a kezünket, és Wikipedia meg eredmenyek.com nélkül mondjunk 3 játékost a hazai oldalról. Na igen... férfiasan bevallom, nekem nem ment. Nyilván Oblak mindenkinek megvan, de még ránézés után is csak Sesko neve hangzott ismerősen. A Lipcse frissen igazolt csatárán kívül nincs potenciál a csapatban, nem valószínű hogy továbbmennek az amúgy nem valami acélos H csoportból (Kazahsztán, Dánia és Finnország is megelőzi őket jelenleg). A szlovén foci tehát jelenleg nincs túl magasan jegyezve, nem is véletlenül. A Nemzetek Ligájában sem sikerült nagyot alkotni (3. hely), és a szurkolók támogatását sem nagyon élvezhetik délnyugati szomszédaink. Borúsak a felhők...

De nem annyira, mint Észak-Írország fölött. Hol van már az a csapat, mely a magyarokat is verte az EB selejtezőn? Nyomokban sem tartalmazza ez a szedett-vedett gárda azt az alakulatot. A Nemzetek Ligájában csak a gólkülönbségük miatt nem végeztek utolsó helyen a csapnivaló teljesítményük ellenére. A legtöbb játékos a Championshipben darál, de ott van egy régi ismerős, a Manchester United reaktivált bekkje, Johnny Evans is, egyébként ő a kapitány. Gólt csak szökőévente képesek rúgni a támadóik, de azt is csak San Marino ellen... Legutóbb például a világsztárokkal tűzdelt Kazahsztán ellen egyszer voltak képesek eltalálni a kaput.

Két pocsék támadó potenciállal rendelkező válogatott összecsapásából nem sok jó sülhet ki, kevés gól várható. Ha valami csoda folytán egyikőjük betalálna, bizonyára sündisznóba állás következne.

Tipp: 1-0.

Szlovénia - Észak-Írország: Gólok száma - Felett/alatt tipp