A Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírása szombaton rajtol, méghozzá a GYőr és a Fradi mellett a DVSC-vel, tehát három magyar együttes is részt vesz ebben a sorozatban.

SZombaton a sort a Fradi és a Metz ütközete nyitja, és bár nem irányított sorsolás ez, meg bunda meg ilyesmi, de egyből egy olyan találkozó, ami egyrészt pikáns, másrészt erre azért kíváncsiak vagyunk.

Ugy előző idény, még Elek Gáborral a kispadon a Fradi itthon 32-26-ra kikap a Metz csapatától, a franciák úgy vannak vele, hogy otthon már nem lehet baj, irány a Final Four. Igen ám, de idegenben a Fradi 33-26-ra nyert, így a Metz hoppon maradt, és a Ferencváros elérte célját, amit évek óta üldözött. Elek és Szucsánszki fémjelezte FTC egy remek BL FF-ral ért véget, és bár sokat szidtuk Elek Gábort, azért az nagy menet volt a végén!

A Fradi edzőt cserélt, albertsen a skandináv stílus kedvelője, gyorsabb a Fradi játéka, és a változás már a két bajnokin is látszódott. Igen ám, de most élesben egy komolyabb csapat is meglátjuk majd, hogy működik ez a stílus, de amit eddig láttunk, az bíztató. Szeretik ezt a csajok, főleg a szélsők, Márton egyébként is fülig érő szája már a füle tetejéig ér. Cvijic életmód váltása káprázatos, rendesen sportolóra hasonlít. Albertsennél ez is számít, amit Elek Gábornál annyira hiányoltam, hogy a táplálkozásra nem igazán figyelt a stáb. Mert kis bébiháj azért nem csak Cvijicnél volt...

A másik oldalon ott a Metz, Mayonnade stílusa szintén a gyorsaságon alapszik, ő sem a spanyolos labdaszopogatós stílus híve. Volt változás bőven, érdekesség, hogy a bet365-nél még Horacek góljaira is lehet fogadni, miközben Nantes játékos lett. Viszont jött Grijsesls, aki a szintén uptempót erőltető BVB motorja volt, minden lyukat megtalál a falban, remek játékos, és egész biztos, hogy illik majd Mayonnade rendszerébe, filozófiájához. Bouktit top3 beálló szerintem a világon, vele lesz baj megint. Belső posztokra akár három dánnal is fel tudnak állni, Mette Hansen talán új erőre kap, Kristina Jörgesen oldalán, de Burgaard is igencsak sok jó meccset hozott az előző idényben.

A metzi csapat is letudott már pár kötelező bajnokit gyengébb csapatok ellen, ami jó volt a gyakorlásra, és a Fradihoz hasonló módon szétdobták az ellenfeleket. Tény, hogy Sako és Bíró is remek kapusok, de úgy vélem, itt azért inkább az uptempó dominál majd, így reálisan mindkét együttes 30 gól fölött zár, még akkor is, ha a kapusokra sem lesz panasz.

mayonnade

horacek

metz bajnoki, irányítók, grijsels,

ftc elek zácsik, szani

bajnokik fradi over run and gun

Ferencvárosi TC (n) - Metz HB (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp