Az utolsó esélyek egyike lesz a mai Janne Andersson csapatának. A svéd szövetségi kapitány borzalmasan kezdte a sorozatot és ha a mai találkozón nem gyűjtik be mind a három pontot akkor nem csak Észtországban, hanem Belgiumban és Ausztriában is ünnepelni fognak. A két fő rivális ugyanis szinte behozhatatlan előnyt halmozna fel az amúgy jó kerettel rendelkező északiak előtt.

A belgák elleni vereséggel kezdte az eb-selejtezőket a csapat. Ez benne volt a pakliban még akkor is ha elég csúnyára sikerült (0-3), de a játék alapján szorosabb eredmény is születhetett volna. Ezt követően Azerbajdzsán ellen érvényesítették a papírformát (5-0). Gyökeres Viktor parádézott, Forsberg is betalált, Isak pedig egy assziszttal hívta fel magára a figyelmet. A vendégek támadógépezete egyértelműen bika, tele nagy nevekkel. Viszont hátul Lindelöfék nincsenek sokszor a helyzet magaslatán ami az Ausztria elleni rangadón is keményen kiütközött. Csak 2-0 lett a vége, de nem szólhattak volna egy szót sem ha ötöt kapnak. Olsen a tucat bemutatott védése után nem véletlen kapott közel 9-es értékelést..

Észtország azért Ausztriától nem egy, inkább két-három szinttel lejjebb van. Nemrégiben még a D, azaz a leggyengébb csoportban szerepeltek a Nemzetek Ligájában, a VB selejtezőkön pedig szintén besültek nyolc meccsen szerzett négy ponttal. A nagyobbak ellen nem szokott nekik menni, Svédország pedig abszolút ebbe a kategóriába sorolható, ráadásul most extra motiváltak az utolsó lehetőség végett. Az észt csapatot a mieink ellen is láthattuk nemrégiben a pályán, ahol 1-0ra győztünk és sokat elmond róluk hogy a kapusuk lett a csapat legjobbja.. Gyenguszok, nem kell ezt tovább fírtatni.

A két csapat egymás ellen érdekes mód szoros meccseket szokott játszani. Észt győzelmet keresve se találunk, 2014 óta négyszer találkoztak ahol két svéd siker mellett két remi volt.

Várható kezdő11-ek:

Hein – Peetson, Mets, Kuusk – Vasiliev, Käit, Sinyavskiy – Poom, Miller – Zenyov, Ojamaa

Johansson – Wahlqvist, Hien, Lindelöf, Olsson – Svanberg, Gustafson, A. Ekdal, Forsberg – Kulusevski, Isak

Tipp: 0-2

Észtország - Svédország: Svédország szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp