Javában zajlanak a küzdelmek az Európa-bajnokság selejtezőjében, s a szombati válogatott meccsek felhozatala kapcsán nem tudtam szó nélkül elmenni a Koszovó - Svájc fogadási kínálata mellett.

Ugyebár ha a focikedvelő ember meglát egy párharcot, többnyire első megérzésre rögtön beugrik neki egy tipp, melyik csapat lehet az esélyes. Na most első blikkre én is így voltam. Amikor megláttam, hogy Koszovóba utazik Svájc, azt mondtam magamban a meccs valószínűleg vendég győzelemmel zárul. Ezt követően a mérkőzés fogadási kínálatában alaposan meglepődtem, hogy az alpesiek szorzója az általam várt 1.40-es érték helyett 1.72-őn található. Ez az amikor vérszagot kap a mezei szerencsevadász.

Mielőtt azonban rögtön rádobtam volna a tétet Murat Yakin együttesére, picit szétnéztem, vajon mi indokolja a svájciak viszonylag magas oddsát? A csoport tabelláját meglátva azt kaptam, amire számítottam. Shaqiriék 10 ponttal a csoport élén állnak, 3-1-0-lás mérleggel. Igen jó esélyük van, hogy ezúttal is ott legyenek a kontinensviadalon, ám Románia és Izrael azért még bekavarhat számításaikba, tehát nem dőlhetnek hátra a karosszékben.

Kerestem információt sérültek után, ám úgy tűnik, hogy a csapat gerince rendelkezésre áll, s minden bizonnyal az eddig három pontot szerző Koszovó otthonába egyértelműen a győzelemért utaznak. Ez a siker rendkívül fontos lenne ugyanis számukra, hiszen Románia éppen Izraellel meccsel ma este, így egy svájci győzelemmel komoly előnyre tehetnének szert a közvetlen üldözőik előtt.

Igazából arra jutottam, hogy Svájc szorzója valószínűleg azért lehet magasabb az általam vártnál, mert Koszovó igen rágós falatnak bizonyulhat hazai pályán. Győzniük ugyan még nem sikerült az eddigi négy selejtezős meccsükön, viszont három alkalommal pontosztozkodást értek el. Minden bizonnyal a defenzív, a játék tördelését előnybe helyező, mocsok balkáni focit tolják. A románok például nem is bírtak velük idegenben (0:0). Viszont a román válogatottnál a svájci érzésem szerint sokkalta jobb játékerőt képvisel, akik a kiscsapat fölé kerekedhetnek végeredmény tekintetében is.

Összességében úgy érzem, hogy az egész szombati Euro-s kínálatban ez a csörte rejti az egyik legjobb fogadási értéket. Bár becsúszhat egy döntetlen, én úgy érzem, hogy ezen a meccsen Svájc óriási lépést tehet az egyenes ági kvalifikációért egy verhető ellenfél otthonában, s ők ezzel pontosan tisztában vannak. Ha nincs is benne a vendégek részéről a fieszta-foci - sőt sokkal inkább a nyögvenyelős sikerre van realitás inkább -, én ezen az oddson érdemesnek látom megszavazni a bizalmat Granit Xhakáéknak.

Kosovo - Svájc: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp