Az olaszok számára eljött a revans ideje. Pikáns meccsnek ígérkezik az esti észak-macedón-olasz csörte, hiszen a balkáni együttes egy évvel ezelőtt durva pofont osztott ki a regnáló Európa-bajnok taljánoknak.

Történt ugyanis, hogy az akkor még Roberto Mancini vezette olaszok az utolsó pillanatban elbukták csoportjukban az automatikus VB-kvalifikációt, s a pótselejtező négyes tornáján bombameglepetésre 1:0-lás vereséget szenvedtek Skopjéban. Az óriási blamának köszönhetően sorozatban második világbajnokságra sem tudtak kijutni Donnarummáék.

Minden bizonnyal ez a fájó vereség még mindig élénken él a fejekben, s most eljöhet a visszavágás ideje. Mindazontúl, hogy akad törlesztenivalója a sokkalta jobb erőkből álló olaszoknak, alapból is muszáj nekik hozni a győzelmeket, hiszen elég cefettül állnak az aktuális sorozatban. Igaz, hozzá kell tennünk, hogy eddig csupán két meccset toltak le a Nemzetek Ligája Play-off miatt. Mindazonáltal nem lehetnek nyugodtak, hiszen Anglia továbbjutása szinte biztosnak tűnik, s a jelenlegi 2. ukránok is veszélyt jelenhetnek a kijutásra.

Az olaszoknak most igen kedvező, hogy a két imént említett rivális ma este egymással mérkőzik, s minden bizonnyal abban bíznak Spalettiék, hogy az angolok ezúttal is behúzzák a három pontot, miközben ők egy észak-macedónok elleni győzelemmel pontban beérhetik az ukránokat.

Véleményem szerint az olasz sikerre reális esély van, amit a mérkőzésre adott szorzók hűen tükröznek. Ugyan Észak-Macedónia az elmúlt években ért el figyelemfelkeltő eredményeket, azonban úgy tűnik, hogy mostanra kicsit visszaesőben van a balkáni csapat. Három eddigi csoportmeccsükön csak a sereghajtó Máltát tudták megverni, míg az ukránokkal szemben gólgazdag meccsen maradtak alul, Anglia ellen pedig méretes zakóba szaladtak bele. Most úgy érzem, hogy azért az olaszok képesek lehetnek legalább kettőt pakolni közé. Alapjáraton tetszik az ázsiai hendikepek piacán -1.0-lás határon adott szorzó. A talján siker nálam alapjáraton elvárt, amennyiben nem lesz fölényes győzelem, akkor a tét visszarepül. De szerintem ez most sima vendég lesz.

Tippem: 0:2-re nyernek az olaszok

Észak-Macedónia - Olaszország: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp