EB-selejtezők ide, EB-selejtezők oda, valljuk meg őszintén nekünk magyaroknak a mai nap legfontosabb mérkőzését a Puskás Arénában rendezik, ahol egy "barátságos" találkozó keretében Magyarország válogatottja fogadja Csehország válogatottját. Az idézőjel nem véletlen, hisz tudomásom szerint a magyar szövetségi kapitány Marco Rossi szótárában nem létezik ez a szó. Mivel én hiszek és bízom a Maestro hozzáértésében, ezért úgy döntöttem, hogy a magam részéről is megadom az esélyt a mieinknek, hogy ezután a találkozó után is győztesen vonulhassunk be az öltözőbe. Azt azért mindenféleképpen szeretném még az elején leszögezni, hogy a tippemet illetően természetesen van bennem egy jó adag elfogultság, de a mérkőzéshez történő információgyűjtésem során a hülyeségen kívül sehol nem találtam olyan fontos(!) hírt, mely befolyásolhatná a gondolatomat.

Sőt! Ha a közelmúlt történéseit vesszük alapul, akkor azt kell mondjam, hogy igencsak baráti odds van a magyar győzelemre. Csütörtökön az EB-selejtező sorozat egyik legfontosabb találkozóján a magyarok egy parádés győzelmet arattak Szerbiában úgy, hogy a mérkőzés egyes periódusaiban szemre is tetszetősen játszottak. A sikerhez a támadószekció hatékonysága mellett, természetesen kellett egy alázatos védőmunka és Dibusz Dénes bravúrjai, de összességében kijelenthető, hogy csapatként nagyon jól funkcionáltunk, borítva a papírformát. Ugyan ezen a napon mostani ellenfelünk egy csalódást keltő 1:1-et ért el hazai környezetben Albánia ellen, szintén EB-selejtezőn. A találkozó után szövetségi kapitányuk Jaroslav Silhavy elmondta, hogy még sokáig élni fog bennük ez a meccs, és nehezen dolgozzák fel az albánok elleni döntetlent. Nálam ez eddig 1:0 ide.

Szintén fontos információ számomra, és tulajdonképpen ez adta meg az utolsó lökést nekem hogy írjak a mérkőzésről az az, hogy Marco Rossi nálunk nem tervez jelentős változtatásokat a kezdőcsapatban. Ebből nekem az jött le, hogy tényleg komolyan vesszük a találkozót, s mivel Rossi keze alatt egy nemzetközileg is egyre inkább elismert csapat formálódik, ezért a csehektől sem kell tartanunk. A túloldalon ugye a sebeiket nyalogatják és Silhavy nem titkoltan mélyen bele fog nyúlni a csapatába. Ami szinte biztosnak tekinthető, hogy a támadó Tomás Cvancara minden bizonnyal kihagyja a találkozót. Szintén borítékolható, hogy kapusposzton is lesz változás a cseheknél, sőt Silhavy azt is vizionálta, hogy a szélesebb keretből több játékosának is szeretne lehetőséget adni. Ez, valamint a hét közbeni meccs miatt kialakult nem éppen ideális hangulat vendégeinknél azt mondatja velem, hogy 2:0 ide.

Amellett sem mennék el szó nélkül, hogy a fair play szellemét betartva folyamatos emberelőnyben leszünk a találkozó során, hisz a Puskás Aréna csodálatos szurkolótábora plusz egy főt jelent a magyar játékosok számára. 3:0? Na jó, ez már lehet egy kicsit sok, de abban szinte biztos vagyok, hogy a Fiúk mindent megtesznek a győzelemért, ezért egy DNB 1-ből érzésem szerint nem jöhetünk ki vesztesen.

Magyarország - Csehország: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp