A hét elején még Európa legtöbb országa lázban ég, kevés olyan van, mint a magyar, amely már letudta a találkozóit. Portugália a saját csoportjában meglepően domináns, de való igaz, nincs már az a bundás portugál csapat, amely még iskolás koromban, amikor simán lehet a luzitánok ellen menni, szétbundázták a világot.

A luzitánok 15-0-ás gólkülönbséggel 5-0-0-ás mérleggel állnak a csoport élén féltávnál. Nem is kérdés, hogy a top2-ben végeznek majd. A kérdés az, hogy a luzitánok mellé melyik válogatott fér még az első kettőbe. Liechtenstein aligha, Izland szintén elszállt. Szlovákia, Luxemburg és a bosnyákok vannak még versenyben, és északi szomszédunk áll a legjobban, főleg úgy, hogy most Liechtensteinnel játszik.

Igen ám, de az a válogatott, amely pontot/pontokat lop Portugáliától, az sokat számíthat. Ráadásul tudjuk jól, a 3. hely is pótselejtezőt ér.

Az én gondolatom az, hogy a luzitánok elkényelmesedtek. Gólt sem kaptak, Luxemburgot idegenben úgy elverték, hogy fél óra alatt volt 4-0 a portugáloknak, és lett 6-0 úgy, hogy még tizi is kimaradt. Ha arra gondolnak, milyen sétagalopp volt az idegenbeli meccs, gondolhatják úgy, hogy otthon majd magától megy minden.

Luxemburgnak az 'lyukas' meccse volt, viszont ez az ország azért igencsak sokat fejlődött az előző években. Amikor 2017-ben Franciaországban remiztek, arra azért odafigyeltünk. Ebben a sorozatban pedig reális esélyük van, akár még a top2-re, de a 3. helyre mindenképp. Ugye a bosnyákokat idegenben már 2-0-ra verték, legutóbb Izland ellen nyertek 2-0-ra.

Nem mondom, hogy ez 10/10-es tipp, azt sem mondom, hogy házat rá. Sokkal inkább megérzés jelleg, és pici nosztalgia. De őszintén el tudom képzelni, hogy nap végén, amikor nézzük a selik eredményeit párosítva a szorzókkal, és látjuk, hogy Portugália-Luxemburg 1-1, ott azért megállunk egy pillára.

Nálam tipikusan az a tipp, ami egy ilyen lyukas hétfői napra való. Kisebb tét, de mégis olyan tipp, ami akár simább is lehet a vártnál. Egészen addig jók vagyunk, amíg a luzitánok nem a 4. et lövik, olyan meg csak nem lesz, hogy megint 30 perc alatt eljutnak a 4. dugóig. Egész biztos, hogy abból a meccsből Luxemburg is tanult, szóval most nem várok olyan hengert, mint volt azon a 0-6-on. És tényleg nem zárhatjuk ki, hogy előbb-utóbb gólt kapnak a portugálok.

Érdekes, milyen sokszor egymásba akad a két csapat. Ez előző 2 meccsen ez a hendi elszállt volna, előtte viszont zsinórban hatszor befért Luxemburg a +3,5-be.

Portugália - Luxemburg: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp