Hétfőn is folytatódnak az Eb-selejtezők garmadájával a sorozatok. A korai időpontban a Kaukázus tövében, az örmény fővárosban rendeznek mérkőzést, ahol a VB ezüstérmes horvátok hivatalosak a fellépésre.

Mikor kisorsolták a D jelű ötöst, akkor a legtöbben úgy voltak vele, hogy leosztották előre a lapokat, hiszen a horvát, török és esetlegesen a walesi csapatra voksolhattak, akik harcolhatnak a továbbjutó helyekért. A kvalifikáció féltávjához érkezvén azonban az örmények is ott vannak még reálisan, számolási lehetőséggel, sőt a Cymru csapatot három ponttal megelőzve.

Az ukrán Oleksandr Petrakov vezette örmények három napja Eskisehirben szereztek értékes pontot a törökökkel szemben, és feldobott hangulatban várják a vb ezüstérmes dalmátokat a jereváni Vazgen Sargysjan köztársasági Stadionban.

Igen ám, de a horvátok olyan klasszis csapat, akik éles szituációban (7-7 pontja van mindkét nemzeti tizenegynek, a horvátok egy meccsel kevesebbet játszottak) megrázzák magukat és kétséget nem hagynak ki a jobb csapat.

Zlatko Dalicék három nappal ezelőtt a letteket verték magabiztosan 5-0 -ás kiütéssel Rijekában, ahol főleg Bruno Petkovic volt elemében, a Dinamo Zagreb csatára duplázott, mellette Ivanusec, Kramaric és Pasalic talált be.

Éles meccsre lehet tehát kilátás, ám a két feldobott hangulatú csapat között, így is szakadéknyi a különbség és ennek ma a pályán is meglesz a látszatja.

Eddig a történelemben egy barátságos remi született a két csapat között, most eljött az idő, hogy első sikerét is megszerezzék a horvátok az örményekkel szemben.

Örményország - Horvátország: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp