Folytatódnak a küzdelmek a "J" csoportban is ahol már lassan biztossá válik hogy papírforma szerint Portugália csoportelsőként kerül ki és csupán a második szintén kijutást érő helyért küzdhet Szlovákia, Luxemburg és a bosnyák csapat. Izlandot nem sorolnám ide, miután továbbra is folytatódik a hosszú ideje tartó vesszőfutásuk és piszkosul gyenge a csapat. A nemzetek Ligájában egy Izrael, Albánia csoportban nem tudtak egy meccset sem nyerni (0-4-0), majd a felkészülési meccseken Szaúd-Arábia, Dél-Korea és Svédország is leverte őket, a hulla gyenge Észtország ellen pedig csak egy döntetlenre futotta erejükből egy 91.percben kapott büntetővel. A helyzet a selejtezőkre sem javult. Mai ellenfelük 3-0-ra páholta el őket Boszniában Krunic duplájával aki ma is a kezdőben kaphat helyet, majd Szlovákia, Portugália és Luxemburg is mattolta őket, így semmit sem ért Liechtenstein kiütése (7-0). Edzőváltás is történt, de ez sem segített, Hareide eddigi mérlege három zakó. Kijelenthetjük tehát hogy Izland ezzel a három szerzett ponttal egyelőre nem fog újra kijutni Európa Bajnokságra, már csak a becsülből küzdhetnek egy-egy megszerzett pontért.

A bosnyák csapat helyzete sem túl rózsás miután a náluk erősebb ellenfelek mind felülmúlták őket, sőt Luxemburg is alaposan belepiszkított a levesükbe (Portugália 0-3, Szlovákia 0-2, Luxemburg 0-2). Utolsó utáni esélyük lehet a mai, csak a győzelem elfogadható Reykjavikban. A csapat amúgy remek nevekből áll (Dzeko, Pjanic, Krunic, Kolasinac) és többre hivatott mint a jelenlegi 4.helyük. A Luxik elleni vereség után náluk is edzőváltás történt. Hadzibegic vette a sátorfáját, Kodro pedig győzelemmel mutatkozott be, igaz Európa egyik leggyengébb válogatottját csak egy góllal tudták legyőzni. Mondhatjuk azt, hogy csak a három pont volt ott a fontos és tartalékoltak az Izlandiak elleni meccsre..

Véleményem szerint itt már csak Boszniának fontos ez a három pont, amit ha nem is könnyen de befognak húzni az első meccsükhöz hasonlóan amit simán nyertek Izland ellen (3-0).

Várható kezdő 11:

Runarsson; Lunddal, Palsson, Sampsted, Finnsson; S Magnusson, Traustason, Gudmundsson, Porsteinsson; Finnbogason, Haraldsson

Sehic; Milicevic, Hadzikadunic, Kolasinac; Dedic, Nalic, Pjanic, Krunic, Demirovic; Dzeko, Bilbija

Tipp: 1-2

Izland - Bosznia és Hercegovina: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp