A szeptemberi válogatott Európa-bajnokságra szóló selejtezők utolsó napja a keddi, ahol a szombaton pályára lépő nemzeti tizenegyek tesznek újra próbát, kik még rátennének egy lapáttal, valakik pedig a javítás szándékával lépnek a gyepre.

A Lipcse kispadjáról Belgium vezető pozíciójába kerülő Domenico Tedesco próbálja kissé felfrissíteni a Martinezzel kissé elfásuló, elöregedő fekete-vörös ördögöket, eddig sikeresen hiszen a féltávnál három sikerrel és egy döntetlennel vezetik az F jelű ötöst, pontazonossággal Ausztriával.

Egy sok utazással járó, nem túl kívánatos bakui túra után, 1-0 -ás győzelemmel repültek haza Lukakuék, otthon így pedig lesz mit kiadniuk magukból, mert ez a belga válogatott a góllövésről ismert, a Crrasco, Lukaku, Bakayoko, Onanan, Batshuayi, Lukebakio, Openda fémjelezte támadó egylet bármelyike életveszélyes.

Most pedig egy atomjaira hullott balti csapatot fogadnak az észtek személyében, akik odahaza Tallinban kaptak egy könnyed ötöst, a nem éppen kirobbanó formájukat élő svédektől.

Ki lehet mondani a csoport leggyengébbje ellen otthon illik minél nagyobb gólarányú győzelmet becélozni, pláne úgy, hogy egymás elleni eredmény, pontazonosság esetén a gólkülönbség rangsorol (Ausztriával eddig 1-1 -es hazai meccsük van a belgáknak).

Nálam ez a meccs minimum két gólos belga sikert vetít előre, főleg a egy megtépázott észt alakulattal szemben. Ez a minimum amit várhatunk, de nem lepődnék meg, ha újabb óriási pofonba szaladnának bele visszakézből is a fekete-kék mezesek. Tippem: 4-0

Belgium - Észtország: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp