A tétmérkőzések mellett a keddi, utolsó szeptemberi FIFA játéknapon is számtalan felkészülési, barátságos mérkőzést játszanak világszerte. Két ázsiai nemzeti tizenegy, nevesítve, Dél-Korea és Szaúd-Arábia csapata éppenséggel Európában csap össze, kibérelve a St. James Parkot a Newcastle otthonát ma késő délutánra.

Két neves szövetségi kapitány vette át az irányítást a két válogatottnál.

Jürgen Klinsmann már tavaly aláírta a szerződését, Roberto Mancini papírjain még talán a tinta sem száradt meg a Szaúdi szövetségben.

Klinsman eddig három remi és két vereség után az első sikerre vár a padon, amit ma szeretne megszerezni egy olyan ellenféllel szemben, akik szintén nyeretlenségi szériában vannak és az új kapitány intelmeit nem biztos, hogy egyből tudják majd helyén kezelni.

Szaúd-Arábia idén kikapott a Gulf Cupon Iraktól (0-2), Omántól (1-2), majd barátságos meccsen Vnezuela ((1-2), Bolívia (1-2) és Costa Rica is (1-3) oktatta őket. Ez eléggé csúnya eredménysor, pláne úgy, hogy a riválisok nem az élvonalból kerültek ki.

Dél-Korea Kolumbiával, Salvadorral és Walessal ikszelt, Perutól és Uruguaytól kapott ki. Ez azért nem olyan vészes, mint za ellenlábas meccseinek eredménye.

A koreaiak is inkább érezhetik magukat majd otthon, hiszen több játékosuk is a brit szigeten játszik, eljött végre az idő, hogy újra sikernek örvendjenek a kis tigrisek.

Eddig a két csapat 6 meccsen 2 -2 -2 mérleggel számol, legutóbb 0-0 lett az eredmény, most előrébb tartanak Klinsmannék a munkában, így azt várom behúzzák a felkészülési megmérettetést a mai napon.

Szaúd-Arábia - Dél-Korea: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp