A US Open vasárnap Novak Djokovic 24 Grand Slam diadalával ért véget, de már kedden megkezdődtek a Davis Cup csatározások a négy főcsoportban. A rendező városok Bologna (A csoport), Manchester (B csoport), Valencia (C csoport) és Split (D csoport). Tudjuk mekkora előnyt jelenthet teniszben is a hazai környezet, én ennek okán is választottam a horvátok spliti szereplését, hiszen a dalmátok alaposan beletudják hergelni a sajátjaikat a játékba és a győzelembe.

Ebben a fázisban most teremben, kemény, gyors pályán zajlanak a csatározások, ami egyértelműen kedvezhet a második számú játékosok összecsapásán, hiszen a 4 cm híján 2 méteres Borna Gojo játéka leginkább ilyen körülmények közepette ül. Ráadásul egy remek US Open szereplés után van, ahol egészen a a negyedik körig menetelt a selejtezőből indulva, a 16 közé jutásért pedig csak a későbbi győztes Djokovic állította le.

Érdekesség, hogy Gojo áldozatai között ott volt a mostani amerikai ellenfél Mackenzie McDonald is, akit a második körben 6:3,6:4,6:4 arányban könnyedé vert a horvát.

A formákat nézve, azt, hogy teremben, fedett viszonyok között versenyeznek és a nagy hangulatot teremtő horvát publikum is ott lesz Gojo mögött, nálam egyértelműen a horvátok előnyszerzését vetíti elő.

McDonaldnak ez mindössze a második válogatott fellépése lesz, tavaly az üzbégek ellen debütált, ezzel szemben Gojonak már a 12 meccse lesz piros-fehér kockás szerelésben. Gojo az elmúlt években olyanokat vert a Davis Cupban, mint Thiem, Sonego, Lajovic vagy Popyrin, megvan a rutinja és a játéka is, hogy McDonaldot is elkapja szerda délután.

Gojo, Borna - McDonald, Mackenzie: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp