A második fordulókat rendezik ma este és éjszaka a San Diegoban zajló nívós tornán. Annyira megörültem,hogy ilyen szorzón lehet az amerikaira fogadni nevezetesen Sloane Stephensre –Carolina Garcia ellen,hogy azonnal billentyűzetet ragadtam. Még egy hónap sem telt el az előző ütközetük óta,s most ismét párharcot vívnak.

Akkor az amerikai nyert szerintem ez most sem lesz másként. Több okból kifolyólag is. Május óta folyamatosan javul a játéka Sloanenak nem véletlenül kúszott fel a 36.helyig a ranglistán. Egy Grand Slam bajnokról beszélünk akinek így minden tudása megvan,hogy ismét a legjobbak közé tartozzon. Egyértelműen remek motiváció számára,hogy jó barátnőjének Keysnek is megy a szekér. Egymást húzzák felfelé. Oka nincs szégyenkeznie hiszen Vondrousovától és Rybaiknától kapott ki a US Open felveszető tornáin a kötelezőket pedig hozta. Illetve Clevelandben még volt egy viadal ahol kikapott Sorribes Tormótól meglepetésre,de azon a tornán élete egyik legjobb formájában teniszezet a spanyol. A US Openen pedig három órás csatában kapott ki Haddad Maiaától,de a brazil bárkit képes legyőzni ezt tudjuk. Azzal,hogy Mertenst ennyire könnyedén verte végérvényes meggyőzött hogy a mai összecsapást csak ő nyerheti.

Figyelembe véve,hogy Caroline Garcia a világbajnokság megnyerése óta, a formája fokozatosan romlott míg nem mostanra már bárkitől képes kikapni. Wimbledon óta hét meccset játszott abból kettőt tudott megnyerni. A US Open volt az utolsó tornája ahol Wang ellen jól kezdett aztán teljesen szétesett a játéka. Nem ütötte elég kemény a labdákat a kínaival szemben ami mindenképp előnyére válik majd az amerikainak is. Emellett megspékelte azzal,hogy rossz döntéseket hozott.

A jelenlegi lelki állapotokban felmérve egyértelmű Stephens sikere számomra.

Stephens, Sloane - Garcia, Caroline: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp