A negyeddöntőket rendezik a lányoknak San Diegoban. A Danielle Collins – Caroline Garcia összecsapást néztem ki a mai programból. Eddig két alkalommal találkoztak egymással mindannyiszor az amerikai győzedelmeskedett. Jöhet a harmadik ,azaz három a magyar igazság Collinsnak.

Előzetesen ahogy írtam is korábban,már a franciát ide se vártam. Borzasztó nagy hullámvölgybe van a volt világbajnok és az elmúlt hetek és hónapok is erről tanuskodnak. A 16 között a vártnál keményebben kezdett Garcia. Remekül gyorsította az ütéseit,de Stephens azért nem a nagy ütők közé tartozik. Pedig mostanában nem éppen az erős ütéseivel hívta fel magára a figyelmet Caroline. A második szettet hiába hozta le szépen az amerikai és gondolhattuk,hogy szoros döntő szett jön,de az tény,hogy állva hagyta az amerikait. Szerintem nagy motivációt jelentett neki,hogy pár hete verte őt Sloane.Danielletől viszont még tavaly kapottki. Ráadásul ütőerőben a mai ellenfél jóval magasabb szint.

Collins jelentősen visszaesett a ranglistán,de így is top50-ben van ezért nagyon csalóka ez a helyezés. Nála kulcsfontosságú az első egy két forduló,mert ha elkapja a fonalat egy tornán pokoli nehéz megállítani. Az Ausztrál Openen is két nehéz meccset nyert majd a későbbi döntős Rybakina győzte le kínkeservesen. Montreálban újra magára talált Collins ahol ”csak” negyeddöntős volt,de 5 meccset nyert és nem is akármilyen neveket küldött haza. Itt Kanadában és Cincinnatiben is csak Swiatek győzte le. Ezért is trükkös az augusztusi eredménysora.San Diegoban már ez lesz a harmadik találkozója és rendkívül motivált. Hullámzó játékot produkált Ostapenko ellen,de nála és a nőknél általában gyakori jelenség. A döntő szett break hátrányban sem adta fel. Nagyon motivált és ha sülni fog a keze az elejétől meglesz a kellő magabiztosság ami a sikerhez kell.

A francia egyébként sem érzi a játékot az amerikaival szemben és a formák is egyértelműen Collins felé billentik a mérleg nyelvét.

Collins, Danielle - Garcia, Caroline: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp