Csoda történt a hazai csapat háza táján. A csapat egyik legjobb játékosa egyik napról a másikra felépült kisebb sérüléséből, így a brazil Neymar is a csapat rendelkezésére áll immáron.

Az Al Hilal az előző szezonban a harmadik helyen zárt, egy ideig versenyben is voltak a bajnoki címért, de a szezon második fele már gyengébbre sikerült. Idén (is) bajnokesélyes a klub, bár ez nem csoda, amilyen lett az együttes kerete. Az Al-Hilal kerete ér a legtöbbet a ligában, tízszer annyit érnek a hazaiak, mint a vendégek.

Hazai oldalon érkezett a már említett brazil mellett Mitrovicot is, aki nagyon nagy formában van, az utóbbi időben két mesterhármas is összejött neki. Kérdés, hogy mennyire fogják semlegesíteni egymást ők ketten. De friss igazolás még Malcolm, Ruben Neves, Milinkovic-Savic, Koulibaly es Bono is. Minden poszton egy világsztár, egyedül a védelem az, ami foghíjas lehet. A hazaiak azt az elvet követték az igazolásoknál, hogy 1. végy egy jó kapust és 2. rúgj több gólt, mint az ellenfél. Eddig bejön nekik.

Jelenleg a második helyen áll az Al Hilal, 4-0-1-es mérleggel és 14-5- gólaránnyal. A legutóbbi fordulóban Benzema Al-Ittihadja ellen fordítottak 3-1-ről, köszönhetően a csapat szerb csatárának, Mitrovicnak.

Ezzel szemben az Al-Riyadh igazolt egy Juanmit és egy Andre Grey-t, akiknek elentősen csökkent a renoméja az utóbbi időben, de még így is messze kiemelkednek a csapatukból.

Az Al-Riyad a tabella alsó felében helyezkedik el, mérlegük 1-1-3, gólarányuk 3-10. Mondjuk egy győzelemmel nagyot ugorhatnának előre, azonban erre nagyon kicsi az esély, pontot sem jósolnék nekik.

Egyetlen komoly ellenfelük volt, a listavezető Al-Ittihad, tőlük odahaza kaptak egy négyest augusztus végén. Ha abból indulok ki, hogy mai ellenfelük, az Al-Hilal négyet rúgott annak az Al-Ittihadnak, akik az első helyen állnak, és kiütéses vereséget szenvedtek tőlük, akkor legalább négy kapott gól itt is érkezhet vendég oldalról.

Al Hilal - Al Riyadh: Al Hilal által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp