A női kézilabda Bajnokok Ligája sorozat ezen a hétvégén folytatódik, így a klubcsapatok heti két találkozót nyomnak ezekben a hetekben. Az IK Savehof az első találkozóját Debrencenben játszotta, és kapott ki simán, de olyan simán, hogy egy percig nem volt kérdés. Aki csak a végeredményt látja, akár még szoros meccset is sejthet, de igazából a végét a Loki szórakozta el, a győzelem tényleg nem volt kérdés. Úgy nyert a DVSC simán, hogy pl. Planéta a góljai ellenére nem játszott igazán nagyot, és a többiek is inkább az akarat terén dícsérhetőek. Persze BL debütálás, ne lepődjünk meg.

A svéd együttes még annál is gyengébb, mint az előző években volt. Nagyjából komolyabb ellenállást nem tanúsítottak a svéd csitrik, mert igen fiatal csapat, és ez látszott is. Nem képzetlenek, nem ügyetlenek, de a DVSC erőben a svédek felett volt, és ugye azért Vámosék sem képzetlenek.

Kérdem én, ha a DVSC fizikálisan így dominálta a Savehor csapatát, akkor hogy fogja dominálni a Brest?! Az a Brest, amely mondjuk eleve a fizikálisabb kézit játsszó csapatok közé sorolandó nálam. Ráadásul a Lokinál nem is a beállók csillogtak, Foppáról le fognak pattanni a svéd hármasok.

A Brest a Győr ellen is bizonyított, és bár kikapott, azért azt megmutatta, hogy van benne erő, akarat, és lehet, hogy picikét gyengébb a keret, mint az előző években, de akaratban, erőben ott vannak megint.

A SAvehofnak az sem segített, hogy talán kapus fronton van náluk a legnagyobb rutin, ha nincs kellően acélos fal, kemény védekezés, blokkok, lehet akárki a kapuban. Látva mindkét együttes találkozóját, én azt mondom, félidőre kinyílik az olló. Eleve a gyenge svéd keret még foghíjas is, Debrecenbe 12-en jöttek mindössze. A Brestnek acélos védekezése van, támadásban pedig tudja azt, mint a Loki, sőt! Nem akarom túlragozni, nálam ez minimum 5-6 közte félidőig, aztán azzal az 5-6 góllal végig is utazik a meccsen a Brest, kisebb-nagyobb hullámokkal, de akár meg is hízlalhatja az előnyét.

IK Sävehof (n) - Brest Bretagne Handball (n): Hendikep - 1. félidő - Hendikep tipp