Zseniális rajtot vett a 2023/24-es szezonban a Tottenham, pedig sokan féltették őket miután Kane áttette székhelyét Münchenbe. Postecoglou vezette csapat szárnyal és a Manchester City mögött a második helyen várta a válogatott meccsek miatti szünet utáni folytatást. Hiába nincs az angol támadó, a csapat éppen ebben a tekintetben alkot maradandót. Minden egyes mérkőzésen minimum két gólt vertek. Pedig Richarlison messze tudása alatt teljesít és vele a kezdőben is sikerült ilyen termést összehozni a csapatnak. A legutóbbi Burnley elleni meccsen már kikerült a kezdő11-ből a brazil csatár (aki pszichológiai segítséget kért a nehéz időszaka után) és Postecoglounak ez a változtatása is parádésan sült el hiszen Son került 9-es posztra ahol újra régi fényében csillogott és mesterhármast ért el, majd a válogatottban is remekül játszott. Így a Solomon-Maddison-Kulusevski sor előtt vélhetően ma is ő fog kezdeni ami rendkivül rossz előjel a Sheffield számára főleg miután ellenük általában minden meccsen gólt vagy gólpasszt jegyez az utóbbi időben a Dél-Koreai csatár. Ezt a meccset követően egy Arsenal majd Liverpool elleni rangadó vár a hazaiakra, így ezt a mérkőzést kötelező behúzni lehetőleg minél korábban eldöntve azt és persze elkerülve a sérüléseket..

A Sheffield ehhez ideális ellenfél, ugyanis már a felkészülési meccseiken is látni lehetett arra utaló jeleket hogy az újonc piszkosul nehéz feladat elé néz a PL-ben. Ennek megfelelően három zakóval nyitottak, majd az EFL kupából is azonnal kizúgtak hazai pályán a nem túl acélos Lincoln ellen. Első pontjukat a válogatott szünet előtt ugyan megszerezték, de a szintén kieső helyen álló Everton ellen hazai pályán szerzett egy pontocskát lehet hogy nem kellene túlbecsülni és ünnepelni. További hatalmas probléma hogy a PL egyik leghosszabb sérültlistája az övéké miután kilenc játékosát is nélkülözni kényszerül Heckingbottom. Baldock, Brewster, Egan, Fleck, Jebbison, Lowe, Norrington-Davies, Osborn és Davies is kidőltek rövidebb-hosszabb időre ezzel szinte lehetetlen helyzetbe sodorva a csapatot.

Én nem látom hogy ezt a Tottenhamet megtudná fogni a tartalékos Sheffield. Csak a gólkülönbség lehet a kérdés szerintem, amiből én minimum kettőt várok közé ami a 2021-ben lejátszott két bajnokijukon mindkét alkalommal teljesült (3-1, 4-0).

Tipp: 3-0

Tottenham - Sheffield United: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp