A Bundesliga negyedik fordulójára kerül(t) sor ezen a hétvégén, a záró vasárnapi napon lép pályára, két rosszul rajtoló gárda, az újonc Darmstadt és a szebb dolgokra predesztinált Borussia Mönchengladbach.

Egy újoncnál mindig nagy kérdés, hogy tud akklimatizálódni a jóval tempósabb Bundesligához a másodosztály után, több példát is említhetünk a közelmúltból, amikor egyből liftezés következett a feljutás után. Három forduló még nem nagy merítés, de úgy néz ki Torsten Lieberknecht fiaira nagyon nehéz ősz vár, kérdés a mester megéli e a telet, vagy rövidebb távon a következő meccseket, mert beragadásnál hamar szokott jönni az edzőcsere.

A Mönchengladbach egy pontot gyűjtött a szezonnyitón Augsburgban egy őrületes gólparádé során, 4-4 -el indult a szezon. Utána jött a a jelenlegi két listavezető a Leverkusen elleni hazai 0-3 és a Bayern München elleni szűkös 1-2 -es vereség. Tehát árnyalt a kép, mert rossz a kezdés, de meg kell nézni kik ellen nem sikeredett gyűjteni az egységeket.

A svájci Gerardo Seoane nem rossz edző, a Young Boyssal verte ki pár éve a Fradit utána a gyógyszergyáriak trénereként "tündökölt", most pedig a Gladbachnál állt munkába. Nem az az ember, aki kardjába dől egy-két sikertelen meccs után, most itt a reális javítási lehetőség, ahol el lehet kapni a fonalat, ki ellen, ha nem a bukdácsoló újonc ellen, aki csak pislog még, hogy milyen mezőnybe került. Ott lesznek a hazai szurkolók, de az nem fog akkora lendületet adni a feljutó kis csapatnak, ami három pontot hozhatna a hazai kékeknek, nálam ez biztos X2 -es dupla eséllyel behúzott meccs a mai napra.

Darmstadt 98 - Borussia Mönchengladbach: Dupla esély - Dupla esély tipp