Érdekes kis meccs, már olyan szempontból, hogy a Sevilla az előző évi pocsék rajtja után még azt is képes volt 'megfejelni', hisz jelenleg csont utolsó, egyedüli csapat a ligában, amely nem szerzett pontot. Pech, hogy egy jó meccse volt az idényben, azt a City ellen SZK meccsen játszotta, de pech, ott sem nyert a végén.

A válogatott szünet rosszul biztos nem jött, annak ellenére, hogy többen elmentek a válogatottjaikhoz. Emiatt a mai kezdő összeállítása biztos gondot okoz a mesternek, de Mendilibar azért bő kerettel dolgozik, van 5 cseréje, szóval nagy gond nincs. Az zicher, hogy hiába játszik 20-án BL meccset (otthon a Lns ellen), ez a bajnoki legalább annyira fontos.

Az ellenfél ideális. A Las Palmas megint elhozta az idealista futballt, csak amíg anno Setiennel ez működött (pár éve a télre fordulva még az élen is állt a Las Palmas, bármilyen fura), de ez a mostani keret azért keskenyebb.

Nincs igazán karakteres kapus, se védők, se középpályások. Keskeny a Las Palmas. Kevés foulttal dolgoznak, próbálnak labdát birtokolni, labdát járatni, de miért? Mert nem szeretnek ütközni, nem is tudnak. Nem is akarnak. Márpedig a LaLiga az nem az a hely, ahol tutyimutyi focival lehet érvényesülni.

A Las Palmas levegőben is gyenge, ismerve En-Neysri, vagy akár Mir fejjátékát, szinte garantált a fejesgól. Nem beszélve arról, ha mondjuk Ramos is játszik. Kell az öreg, mert a Sevillánál nem is feltétlenül a gólokkal van baj. Abból lőttek 5-öt három meccsen, de amikor mondjuk 3-mat gurítottak, akkor egy Alavéstől kaptak 4-et. Bízom benne, hogy lőtt gólok ma is lesznek, amihez az 1.81-es odds határeset, de úgy érzem, még pont a játszható kategória

Sevilla - UD Las Palmas: Sevilla által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp