Az angol futballban azon is belül a Championshipben megszokhattuk, hogy sosem áll le az élet, a 24 csapatos másodosztályban így többször is rendeznek hétközi fordulót, ilyen a hetedik kör is, melyet kedden kezdenek meg a csapatok.

Én a listavezető Preston North End fellépését tűztem ki magamnak abban bízva, hogy a "The Lilywhites" tovább tartja majd jó formáját, veretlenségét és remélhetőleg újra megörvendezteti a közönségét a Deepdaleban most a vendégül érkező, jelenleg hatodik Birmingham Cityvel szemben.

Míg a házigazdák remek formában vannak, addig a Birmingham választ keres, miután a hétvégén elszenvedte szezonbeli első bajnoki vereségét a Watford vendégeként (0-2), ráadásul annak előtte is csak éppen, hogy remire mentette a hazai Millwall elleni fellépését.

A Ryan Lowe vezette Preston tavaly a 12. lett a CL -ben, ezek után sokaknak meglepő a mostani szárnyalás, de láthatóan előrelépett a csapat játékban és eredményességben is. A Bristol City elleni idegenbeli 1-1 -es szezonnyitó óta zsinórban nyertek öt bajnokit, ennek köszönhetően listavezetőek, ezt a lendületet pedig érdemes lesz meglovagolni az addig üsd a vasat, amíg forró alapon.

A legutóbbi találkozásukat ugyan nyerte januárban, Birminghamben a Preston, ám odahaza az elmúlt három egymás elleni találkozójukból nyeretlenek, tehát van mit javítani a mérlegükön.

A forma adott, mikor, ha nem most lehetne elkapni az éppen kicsi kátyúba került birminghami alakulatot, szerintem kikapni nem fog a nagy menetben lévő bemutató Preston.

Preston North End - Birmingham: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp