A listavezető Al Hilal csapata számára egy újabb könnyűnek ígérkező összecsapás következik, hiszen az utolsó előtti Al Dhamk csapatának kellene megállítania az ebben a szezonban remeklő Mitrovicot és csapatát.

Az Al Dhamk kerete nem annyira gyenge, mint amennyire az eredmények mutatják, 0-3-3-as mérlegük van és 8-13-as gólarányuk. Már csak két együttes nem nyert mérkőzést az idei bajnoki kiírásban, a hazai együttes, illetve az egyik újonc, az Al Hazm. Itt játszik a román Nicolae Stanciu, a kameruni N'Koudou és a gambiai Ceesay.

A vendégek számára kissé felgyorsultak most az események, egy hét alatt ez már a harmadik mérkőzése lesz a csapatnak. 6-1-re nyerték a legutóbbi bajnokit a múlt héten, míg három nappal ezelőtt kisebb meglepetésre nem bírtak az üzbég Navbahorral. Annyira nem, hogy csak a 90+10.percben sikerült egyenlítsen a csapat, pedig majd végig egykapuztak a második félidőben.

Inkább a második félidőt nyomja meg jobban az Al Hilal, több mérkőzésen is rúgtak már három vagy annál több gólt a második 45 perc során.

Az Al Hilal 5-1-0-ás mérleggel vezeti a bajnokságot, 20-6-os gólarányuk pedig kimondottan pazar. Többen is nagyon jó teljesítményt nyújtanak, a szaúdi Al-Dawsari (6)vezeti a házi góllövőlistát, de Malcolm (5) és Mitrovic (5) is szorosan követi.

A két együttes előző mérkőzéseiből teljesen felesleges kiindulni, annyira átalakult idén nyáron a bajnokság, hogy nem mérvadóak a májusi eredmények.

A sok sztár Szaúd-Arábiába igazolásával egyértelműen szórakoztatóbb lett a bajnokság, ennek pedig a szurkolók, drukkerek és a sportfogadók örülhetnek igazán. Úgy fest, hogy az idén ideigazolt játékosok tényleg élvezik most a játékot, odateszik magukat és próbálnak minél több gólt szerezni (bár ennyi pénzért jó hogy élvezik).

Legalább 4 gólt várok a vendégektől, szerintem ma is nagyon közönségszórakoztató győzelmet aratnak majd.

Al Dhamk - Al Hilal: Al Hilal által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp