Ajánlom mindenkinek a Stuttgart-mérkőzéseket, mert idén a Svábok nagyot fognak domborítani. Minek köszönhető ez a radikális változás?

Egyértelműen Sebastian Hoeness edzőnek. Nem tudom, ki emlékszik rá, de ő korábban a Bayern München II edzője volt, onnan emelte ki a Hoffenheim. A Hofféval egy igazán belevaló, tökös játékot játszottak, igazi adok és kapok meccseket hozta le. Aztán jött egy sérülésekkel tűzdelt gyengébb időszak, és Hoeness-t teljesen koncepciótlanul kirúgták a Hoffétól. Sebastian végül Stuttgartba került, mikor totálisan fogalmatlan Bruno Labbadiát kirúgták, és csont utolsók voltak áprilisban a Bundesligában. Sebastian jött, és bitang jól átformálta a csapatot. Lényegében két hónap alatt átranszformálta egy elképzelés nélküli, statikus játékból őket egy dinamikus, egyérintős, modern focit játszó csapattá! Bravó!

A csapat egyik vezére Serhou Guirassy, aki szó szerint ontja magából a gólokat, egyszerűen nem tud leállni. De meg kell említeni a jobbszélső Silast is, aki még csak 2 gólnál jár, de annál fontosabb előkészítő szerepben. A csapat stílusa a Hoeness-re, illetve a német focira jellemző letámadásos dinamizmus, ami nagyon jól működik. Egyszer kaptak ki, a Lepizig verte őket 5-1-re, de ezen kívül csak győzelmeik vannak, például a szünetben egy barátságos felkészülési mérkőzésen a St. Gallen csapatát 8-3-ra verték.

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a Darmstadt ellen beragadjon a gólgyártás. A vendég csapat kapta eddig a legtöbb gólt a bajnokságban, vendégként 6-ot két meccsen, szóval ha a Stuttgart nem lövi meg a 3-4-et egymaga, akkor elbujdokolhatnak. Nálam a legalább 3 gól elvárás!

VfB Stuttgart - Darmstadt 98: VfB Stuttgart által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp