Két nappal ezelőtt, azaz szerdán már majdnem megírtam a Ferencváros - Kisvárda találkozóra szánt tippem, ami a Ferencváros 1,5 gól felett lett volna 1,5-ös odds-ért, de akkor, már nem emlékszem mi miatt, el kellett odáznom az írást. Mint az élet bebizonyította két nap nagy idő, mert mostanra egy sokkal jobbnak tűnő és jobban fizető tippre is rápróbálhatunk ezen a találkozón. Az egyébként is ezer sebből vérző Kisvárda sorait mostanra valami vírus tizedelte meg úgy, hogy a hírek szerint a fél kezdőcsapat maródi lett. Eddig sem képezte vita tárgyát, hogy a mérkőzés egyértelmű esélyese a pályaválasztó Ferencváros. Ez a friss hír viszont már azt is feltételezi nálam, hogy az a bizonyos győzelem egy gólnál nagyobb különbségű lesz.

A válogatott meccsek miatti szünet alatt mind a két együttesnél új edzőt neveztek ki a csapat élére. A zöld-fehérek kispadjára Dejan Sztankovics, a piros-fehérekére Mátyus János érkezett. Mind a ketten egy-egy magabiztos MK sikerrel nyitottak új állomáshelyükön, alacsonyabb osztályú ellenfeleik ellen és körülbelül itt véget is ér a párhuzam a két csapat között. Míg a Ferencváros magabiztosan nyert egy mérkőzést a Konferencialiga-csoportkörében a szerb Csukaricski ellen, addig a Kisvárda gőzerővel készült a Fradi ellen. Viszont vendégoldalon csőstül jön a baj olyannyira, hogy egy tisztességes 2-3 gólos vereséget már aláírnék ha lehetne.

A Kisvárda az eddigi hat találkozóján négy pontot szerzett eddig, ami ha azt vesszük figyelembe, hogy a csapat még nem játszhatott hazai környezetben a gyepszőnyeg bakteriális fertőzése miatt, akár elfogadhatónak is tűnhet. Viszont a kapott gólok száma (12) az sok, tehát ennek a csapatnak a védekezését sem lehet a kirakatba tenni. Viszont van ettől nagyobb baja is a vendégeknek. A Pilis elleni MK mérkőzésen lábtörést szenvedett Spasic mellé a fél kezdőcsapat kidőlt a sorból. Ma délelőtti információim szerint vírusos megbetegedés miatt Driton Camaj, Braniimir Cipetic, Lucas, Körmendi Kevin, Jasmin Mesanovic valamint Mario Ilievszki került a maradiak listájára. Ha ez a hír így ebben a formában igaz, akkor ennek a csapatnak ez a kirándulás kapufa. Amúgy sem a Várda volt a meccs esélyese, de ezek után a tisztes vereség elérésén túl komolyabb céljaik nem lehetnek a szabolcsiaknak.

Ez a szituáció szinte felkínálja Sztankovics-nak és csapatának a diadalmas bajnoki folytatást. A Fradi hosszú és mély keretéből egyszerűen nem fog tudni a szerb tréner olyan gyenge kezdőt a pályára küldeni, hogy ne K.O. eséllyel lépjenek pályára a Kisvárda ellen. Gondolatom szerint úgy fognak rotálni a hazaiaknál, hogy az még csak véletlenül se menjen az eredményesség rovására. Arról már nem is beszélve, hogy a jövő héten a KTE ellen elmaradt bajnokit pótolnak Varga Barnabásék, tehát azt sem tartom kizártnak, hogy megpróbálják hamar lezárni a meccs érdemi részét. Az előjelek alapján ez nem egy lehetetlen küldetés az amúgy is a magyar mezőny előtt járó Ferencvárosnak.

Gólt nem igazán várok a vendégcsapattól, mert kitől is várhatnám? Két gólt pedig normál estben is simán kaphatna a vendégcsapat, nemhogy így.

Ferencváros - Kisvarda: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp