A La Liga hatodik fordulója idegenbeli Bilbao sikerrel kezdődött az Alaves otthonában, ezek után szombaton a kora délutáni gironai találkozóval folytatják a programot.

A Michel vezetőedző vezette Girona remekül rajtolt az új idényben és ez idáig veretlen. Öt lejátszott mérkőzésén négy győzelem mellett egy pontosztozkodást számlálnak és ami még derűre adhat okot, hogy a támadó játék is jól muzsikál, nem a betömörülős 1-0 -val tudják gyűjteni az egységeiket.

A Getafénak hármat, a legutóbbi játéknapon a Granadának idegenben négyet is vágtak.

Az Estadi Montiliviben az aktuális vendég a szigetekről érkező Mallorca lesz, akik épp ellenkezőleg beragadtak a rajtnál és a korábbi mexikói kapitány Aguirre vezetésével a múlt héten tudták az első győzelmüket megszerezni a koszovói válogatott Muriqi góljával, egy gyenge színvonalú meccsen, ahol a Celta Vigo enerváltsága és ötlettelensége is kellett a várva várt sikerhez.

A múlt szezonban a Mallorca 9., a Girona 10. lett, közel azonos mutatókkal, most az álomrajtot meglovagolandó, a hazai pálya előnyeit kihasználva nálam egyértelmű favorit a Girona. Ez a Mallorca kétszer egymásutánban nem fog diadalmaskodni idegenben, a mostani Girona ellen egy gól nem lesz elég.

Az ukrán vonal Tsygankov, Dobryk mellett a brazil Savió ficánkolhat majd akiket hátulról a spanyol-spanyol-venezuelai középpályás sor, Aleix García, David Lopez és Yangel Herrera tömhet majd labdával.

A Mallorca nyert legutóbb, így most nem az életükért hajtanak a azt Vigóban megtették, a Gironát ez is figyelmeztetheti hiába a jó forma, itt minden bajnokin oda kell tenni magukat, ha eredményesek akarnak lenni. A jelenlegi állományokat nézve ezt a meccset meg kell nyernie a Gironának.

Girona - Mallorca: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp