Nagyon úgy fest, hogy az idei bajnokságot is utcahosszal nyerheti meg a glasgowi Celtic csapata, bár még nagyon sok van hátra a 2023/24-es szezonból.

A vendégek jelenleg 4-1-0-ás mérleggel és 11-3-as gólaránnyal vezetik a bajnokságot, az egyetlen döntetlen a St. Johnstone ellen jött össze nekik. Az a gól nélküli döntetlen azért is lehet fájó, mert az ellenfél jelenleg az utolsó helyen áll, illett volna azt a találkozót gólokkal megnyerje a skót óriás. Pár fordulóval korábban legyőzték a skót rekordbajnok Rangerst 1-0-ra, méghozzá idegenben. Ráadásul idén úgy fest, hogy a Rangersnek esélye van az EL-ben az első két helyen végezni, ami továbbjutást érhet. Nagy kérdés, hogy mennyit fog ez kivenni a csapatból.

A Livingstone együttese jelenleg a középmezőnyben tanyázik, mérlegük 1-3-1, gólarányuk 5-8. A Livingston egyetlen veresége épp a másik nagy óriástól elszenvedett 0-4 kiütés volt, ahol a 77.percig még csak 0-1-et mutatott az eredményjelző. Onnan nagyot hajrázva, 12 perc alatt három gólt szerzett az ellenfél.

Egyik együttes mérkőzésein sincs sok gól, sőt, kifejezetten underes lett a Celtic is, ami az utóbbi években kissé meglepő. Mondjuk szerintem az elmúlt évek egyik leggyengébb Celticje a mostani, ami valamilyen szinten annak is köszönhető, hogy az együttes erősen az ázsiai játékosok felé vette az irányt (8 ázsiai játékosa van a csapatnak).

Érdekesség, hogy mind a Celtic, mind pedig a Rangers kikapott idegenben ebben a szezonban a Kilmarnocktól. Előbbi a Ligakupában, utóbbi a bajnokságban, egyértelmű, hogy a Rangersé volt a nagyobb blama.

A hétközi, Feyenoord elleni vereség után egyértelműen javítani kell, ehhez pedig ideális ellenfél a Livingston. Legutóbbi négy mérkőzésükből három is úgy végződött, hogy rúgott legalább 3 gólt a Celtic, ma is valami hasonlót várok. A tippem az, hogy 0-3 vagy 1-3 lesz a végeredmény.

Livingston - Celtic: Celtic által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp