A kissé fáradtabb Leipzig látogat a hazai pályán őrült meccseket produkálni képes Borussia otthonába. Gólokkal tűzdelt mérkőzés várható. Erről a mérkőzésről a főoldalon már van egy értékes cikk, megpróbálok némi adalékot hozzátenni.

A Borussia M’Gladbach évek óta egy rendkívül rapszodikus csapat. Kiváló támadójáték jellemzi, képes a legjobbak ellen is eredményesen játszani, de aztán olyan hatalmas pofonokat is tud kapni, hogy az ólajtó adja a másikat. Tavaly Daniel Farke edző vitte a csapatot ezen az úton, idén Gerardo Seoane mester teszi ezt. Szerintem szándékosan választanak ilyen megosztó edzőket, mert hergelni akarják a szurkolókat. Seoane már a Bayer Leverkusennél megmutatta ezt a támadófelfogású stílust, Mönchengladbach-ban sem változtatott ezen. Meccsek közben is képesek az oltári hullámzásra, amire példa az Augsburg és a legutóbbi Darmstadt elleni meccs is. Mindkettő döntetlennel zárult, 4-4 és 3-3 lett. Az első meccsen hatalmas előnyt adtak le, a másik meccsen hatalmas hátrányt dolgoztak le.

Annyira gyenge a hazai csapat védelme, amilyet ritkán látni. A pontrúgásokat kritikán alul védekezik ki. Úgy vélem, hogy a Leipzig szintű támadósort még abban az esetben sem tudják megállítani, hogyha az most a hétközi Bajnokok Ligája meccs miatt kicsit fáradtabb. A vendégeknél Dani Olmo sérült, tehát ő biztosan nem lesz a tengelyben, Openda és Simons általában kezdőként játszanak, legutóbb is ez volt. Persze ott van a padon Timo Werner és a szupertehetség Benjamin Sesko is, szóval nem lennék meglepve, ha ma közülük kezdene valamelyik.

Emellett ott van a Leipzig védelme is, ami viszont Willi Orban hiányában szerintem gyengült. Oké, hogy Simakan és Lukeba kettőse is jó, de nem karmesteri irányító szinten. Raum tavaly nagyon hektikus volt, idén mégis sztenderd kezdő lett, ő sokat kalandozik előre, az oldala gyakran lyukas.

Szerintem gólokra fogadó jó. Ezen a mérkőzésen pedig eredményes opció lehet. Én az első félidőre szavazok, mert a fáradtabb lipcsei védelmet meg lehet lepni, a Borussia pedig hazai pályán most már tényleg alkothatna valamit, mert az eddigi két meccsükön 0 pontot szereztek. Szóval ők aztán menni fognak előre, ismerjük Seoane stílusát.

Borussia Mönchengladbach - RB Leipzig: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp