A tökéletes hétvége után jöhet egy tökéletlen hétközi jornada, de úgy gondolom, a Barca ezt valahogy megoldja. Ami tény, a Mallorca a Barca kriptonitja. A Mallorca, mint egy dagadt ovis, akiben bujkál az örödög. Meglátja a szép játékot, de nem játszik vele, inkább egyből szétszedi, ütögeti.

A Mallorca és az antifoci összeforrt, jelenleg a liga leginkább labda ellen focizó csapata. Aguirre filozófiája erre épül, el kell rontani az ellenfél fociját, lehúzni a rolót, aztán elöl abból az egy-két helyzetből betalálni.

Igen ám, de hétvégén a Girona úgy szedte szép a Mallorcát, amilyet még nem láttunk. Imádom az olyan csapatokat, mint a Girona, amely együttes világsztárok nélkül, önzetlen, játékos focival, a maga csupasz egyszerűségével éri el eredményeit. Semmi frazír. Mint amikor ránézel egy lányra, és nincs benne semmi extra, nagy didkó, feltött ajkak, meg hasonló extrák, egyszerűen ránézel, és 'érdek nélkül tetszik' Igen, valami hasonlót képvisel most a Girona.

Viszont ba'meg, ha a Girona így megfingatta a Mallorcát, az nehogy már ne menjen a Barcelonának is! A két Joao nem csak a bemutatásánál érezte jól magát, de egyelőre mindkettő varázsol a pályán. Amikor megtudtam, hogy Joao Felix jön, én titkon bíztam abban, hoy végre a helyére kerül. Az a foci, amit a Barca játszik, ezerszer jobban a sajátja, mint a Chelsea vagy Atleti által játszott. Cancelo is extra.

Jönnek az eredmények, jönnek a gólok, 19 az előző 5 meccsen. Nem tudom nem elfelejteni, hogy játszott a Girona a Mallorca ellen. Hiába hozta a Mallorca a tömörülős védekezést, hiába húzódott vissza, olyan egyszerű passzokkal sikerült megtalálni a réseket, mintha a Mallorca minimum egy, de inkább két ember hátrányban lett volna. Érdekes volt, mert próbáltak szűkíteni, de nem sikerült.

Azért a Barca is tudja azt, amit a Girona. Jó formában a katalán csapat, az pedig igencsak nagy lökést adhatott a csapatnak, hogy a Celta elleni meccset a sírból hozták vissza. Ráadásul botlott vasárnap a RM, így tényleg minden összejött.

Egész biztos, hogy a Mallorcát a Girona összezavarta. Ott a rendszer összeomlott, és ez kapóra jöhet a jó formában lévő Barcának is. Úgy vélem, félidőre akár el is dőlhet a meccs, mint a Muriqiék hétvégi találkozója.

Mallorca - FC Barcelona: Félidő - Mérkőzés tipp