Az első ötletem az volt, hogy behúzom a félidőben mindkét csapat gólt szerez opciót, aztán mégis visszaléptem egyet, de ez a tipp végül is ugyanaz, csak sokkal biztosabb, mert itt egy csapattól lőtt két dugó is jó, nem is kell feltétlenül mindkettőnek betalálni.

Szóval gólok, méghozzá első félidei gólok.

A Villarreal nyögi Jackson, és főleg Chukwueze eligazolását. Utóbbi ráadásul valami 22 millió euróért váltott csapatot. Nem igazán értem, de lényegtelen. Anyagilag ügyel a stabilitásra a Villarreal, de közben amit a pályán látunk, az annyira nem stabil most. Már a felkészülés alatt látszott a baj, amikor egy St. Gallen ellen is kaptak 6-ot. Aztán jöttek a tétmeccsek, de a játék csak nem jött meg. Két nyögvenyelős siker, a többi meccs kuka.

Poshadt víz a Villarreal, nem több egy középcsapatnál jelenleg. Viszont jó játékosok alkotják, az egyéni villanások eredményezhetnek gólt, gólokat. Pontrúgások szintén, akár direct free kick, akár beadások után közvetve.

A Girona csoda. A játék sallangoktól mentes, letisztult, önzetlen játék, de van benne finesz, van kreativitás. Ahogy a labdákat elengedik, átlépik, de van őserő is, mert Dovbyknál nagyobb bivaly szerintem a Ligában nincs, talán Muriqi. Labdát tart, lekészít vagy befejez, nagyon jól össze lett pattintva minden puzzle darabka. Ugyanakkor számomra a legnagyobb meglepetés, hogy Blind még nem hibázott fatálisat. Azt tudtam, hogy ő sokat ér majd, mert fejben rendben van, nagyon látja a játékot, és nagyon fontosak az első passzai. Kicsit ilyen prime Hummels és Pirlo átmenet. Valami mélységi irányító-féle védőnek álcázva. Viszont továbbra is tartom, Blind azért hibapont lehet. Nincs már Chukwueze, de azért ott Blind mellett lehet keresnivalója a Villarrealnak.

A Villarrealnak menni kéne előre, mert elég pocsékul fest a pozíciója. A Girona pedig szerintem nem fog lassítani, tolja azt a focit, amit álmából felkeltve is tud. Nem hiszem, hogy itt bármelyik csapat ikszre játszik, épp ezért nyílt, lüktető focit várok gólokkal már az első félidőben.

Villarreal - Girona: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp