Az elmúlt években alaposan átalakult a német labdarúgás, és nem a jó irányba. A hazai együttes kétszer nyert világbajnokságot és nyolc alkalommal EB-t, de a legutolsó győzelmük 2013-ban volt, annak pedig már tíz éve. Azóta semmi. Klub szinten is egyre csak gyengülnek, néha-néha sikerül eljussanak a BL döntő közelébe, de ennyi. Egyértelműen lejtmenetben van a német labdarúgás, mind a férfi, mind pedig a női szinten.

Az utóbbi időben alaposan megfiatalították a németek a keretüket, ami meg is látszik az eredményeken. Folyamatosan leszerepelnek a világversenyeken és a nemzetközi kupákban is, sajnos tényleg rossz időszakot élnek. Ezt sokan egy dologgal kötnek össze, ami nem más, mint hogy teljesen átalakult a válogatott összetétele.

Legutóbbi három mérkőzését nem sikerült megnyerje a német női csapat, a vb-n kiestek a csoportból a harmadik helyen; Kolumbia ellen kikaptak és Dél-Korea ellen ikszeltek. A Nemzetek Ligájában is vereséget szenvedtek, a múlt héten Dánia verte őket 2-0-ra.

Ezzel szemben Izland 1-0-ás győzelemmel kezdett Wales ellen, így lépéselőnybe került a kiesés elkerüléséért vívott küzdelemben. Azért valljuk be, a reális célkitűzés számukra inkább a bent maradás kiharcolása lehet, nem pedig a csoport megnyerése.

Izland nagyon jó formában van, az elmúlt egy évben csak egy vereséget szenvedtek, az a finnek ellen volt még a nyáron. Ugyan nagyobb válogatottal nem találkoztak mostanság, így kicsit csalóka a helyzet, de a formájuk akkor is jobb.

A két együttes egymás elleni mérlege 5-0-1, legutóbb a 2017/18-as szezonban találkoztak egymással.

Nagy kérdés, hogy mi lesz ennek a találkozónak a vége. Nem tartom kizártnak, hogy a hazaiak neki esnek majd a izlandi válogatottnak, biztosan a németekről fog szólni ez a találkozó. Én csak abban reménykedek, hogy egy izlandi kontra révbe ér még a találkozó elején, és akkor zöldülni fog ez a szép szorzó. Onnantól pedig egykapuzhat a német együttes.

Németország (n) - Izland (n): Izland (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp