Hétfőn még csak figyeltem és kíváncsian vártam, hogy mit játszik a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája - Selejtezőjében játszó Sport Lisboa Benfica aktuális ellenfelével, a grúz TSU csapatával. Nos, a 122:62-re végződött találkozójuk után pedig már csak azt vártam, hogy ki lesz a következő körben az ellenfelük és milyen ponthatárokkal jönnek majd ki erre az összecsapásra az irodák. Az ellenfelük az a ciprusi Petrolina AEK Larnaca lett, akik egy különleges mérkőzésen végül 74:66-ra győzték le a szlovák Levice együttesét. Ezek után számomra a kezdő ponthatárok úgy az over, mint a hendi piacon több mint csábítóak lettek és végül az over 160 pont felett opció mellett tettem le a voksom.

Nagyon minőségi és kiegyensúlyozott kosárlabdát mutatott be a TSU ellen Norberto Alves csapata a Benfica. A négy amerikai és két zöld-foki szigeteki légióssal a keretükben kiálló portugálok egy pillanatra sem engedték ki az irányítást a kezükből a BL - selejtező első mérkőzésén. Különösen az amerikai Toney Douglas, Trey Drechsel duó teljesítménye emelkedett ki a mezőnyből, de a többiek is egy jó átlagot hoztak. Ennek köszönhetően péppé verték a TSU-t és szerintem a Larnaca sem jelent majd számukra legyőzhetetlen akadályt. Most is bőven 100 dobott pont felé várom Őket.

Ehhez jó alany lehet számukra az AEK csapata, akik ahogyan fentebb is említettem egy különleges mérkőzés után jutottak idáig. Hogy mitől volt különleges? Nos, szlovák ellenfelük az első negyedben nem szerzett pontot ellenük. Ez BL szinten szerintem ritkaságnak számít és még most is hitetlenkedve fogadom, hogy a szlovákok egyáltalán ott voltak-e a pályán. De amikor ténylegesen megérkeztek a csarnokba akkor 66 pontot szórtak ellenfelüknek, ami leátlagolva 22 pont/negyed. A portugálok szerintem a legrosszabb negyedükben is jóval többet fognak dobni ettől. Egyébként Christoforos Livadiotis csapatában is vannak amerikai légiósok akiknek a dobott kosaraira az ausztrál Jesse Hunt-tal megspékelve nagyon számítok. Kell tőlük az 55-60 pont a tipp zöldüléséhez és erre képesek is lesznek.

Még most is azt mondom, hogy kellemesen alacsonyra tették a bukik az over határt. Kisebb téttel merek rá fogadni, hogy a 3. negyed végére már nagyon közel fogunk állni az igazsághoz.

SL Benfica - AEK Larnaca: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp