Kivételesen ennél a meccsnél a vendégek oldaláról közelíteném meg a mérkőzést. Tavalyi szezonban bukdácsolt a bajnokságban a Sevilla, viszont az EL győzelmüknek köszönhetően idén újra a BL-ben szerepelhet. Keretileg a spanyol top csapatok közé kellene tartozzanak, mégis a tavalyi szezonhoz hasonlóan egyenlőre a középmezőny tagjai. Ez betudható a mutatott játékuknak és a taktikájuknak. Felállt védelem ellen egyszerűen nem tudnak mihez kezdeni, ha náluk van a labda nem tudnak veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára, viszont akkor, ha át tudják adni a kezdeményezést a másik félnek, akkor roppant veszélyesek. Utóbbi két győzelmük is olyan csapatok ellen volt, akik szeretnek focizni, szeretik birtokolni a labdát, Las Palmas ellen ez egy minimális győzelemre volt elég, viszont az Almeriat elég rendesen kitömték. Mai meccsen is minden bizonnyal a hazai pályán játszó Barcelona akar kezdeményezni, ez pedig remek kontralehetésőgeket fog biztosítani a Sevillának, amiből illene legalább egy gólt szerezniük.

Tavalyi szezont a Barcelona a védelmének, pontosabban a kevés bekapott góljának köszönhette. Minden védekezési mutatóban felülteljesítésről volt szó és az ellenfélnek engedett lehetőségek szerint jóval több gólt kellett volna kapjanak, nagyban köszönheti a tavalyi mutatóit Ter Stegennek vagy éppen a szerencsének. Idén már kezd kiegyenesdni a mérleg ilyen szempontból és a 7 meccsen bekapott 8 gól már reálisabb képet mutatt a csapat védekezési képességeire nézve. Gólszerzéssel idén sem lesz bajuk, ugyanis Lewandovski mellé/mögé olyan játékosok jöttek akik szeretnek és tudnak is támadni, gondolok itt a remekül kezdő Joao Felixre és Cancelora.

Barcelonától minden hazai meccsen gólok várhatóak, Sevilla pedig azokon a meccsen szeret villogni mikor olyan ellenfél jön szembe velük, mint a Barcelona. Itt bizony a mindkét csapat gólt szerez opció jó tipp lehet.

FC Barcelona - Sevilla: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp