Közeledünk az év végéhez, szeptember legvégén azt a stádiumát éljük az ATP naptárnak, amikor nincsen európai top esemény, a versenyek Ázsia irányába tolódik el. Ennek megfelelően Kína és japán mellett most a kazah fővárosra szegeződnek a tenisz kedvelők szempárjai.

A korábban a sikkasztásai után elmenekülő Richter Attila által is rendezgetett tornán már a negyeddöntőnél járnak a teniszezők. A terembeli hangulatot is meg kellett szokni és ez az alapból gyors pályás teniszt kedvelő, intenzív játékot produkáló játékosoknak könnyebben megy. Ilyen a csehek Davis Cup csapattag játékosa Jiry Lehecka is, aki egy kisebb tavaszi hullámvölgyet leszámítva a salak szezonban, egyenletesen teljesít. A szeptember közepén megejtett Davis Cup meccsek is új lendületet adtak számára, ahol három sikert aratott teremben, Davidovich Fokina, Kwon és Györe László ellenében, ráadásul szettveszteség nélkül, ez jó felkészülés volt neki a benti szezonra, amit alapból kedvel.

A vasárnapi riválisa a szerb Medjedovic lesz, aki alapból salakos jó eredményekkel küzdötte magát a TOP100 közelébe, de elmondható róla, hogy nem "hazai terep" neki a zárt közeg. Igaz, hogy egyre jobb eredményeket ér el, ezen a felületen is, nem véletlen jutott el idáig, két meccset is kipipálva (Györe feladta ellene, Shevchenkot két 6:4 -el verte).

Lehecka azonban top játékos, pláne fedett pályán, Medjedovic ilyen kaliberű játékosok ellen még kevés tapasztalatot gyűjthetett, szerintem meg is fekszi majd a gyomrát a cseh energikus stílusa.

Lehecka, Jiri - Medjedovic, Hamad: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp