Annyira harmatgyenge ez a jelenlegi Manchester United, hogy nagyon! Már csak ezért is érdemesnek tartom ellene fogadni a "mankaszteri" városi rangadónak nevezett találkozón. Persze, hogy én Liverpool-szurkolóként amúgy is mindenképpen a Manchester United ellen fogadnék, de ezt inkább most hagyom, hiszen ez egy teljesen másik téma, s maradok inkább a két gárda e hétvégi összecsapásánál.

Az addig viszonylag tuti, hogy Claudio Bravo és Kevin De Bruyne, illetve Diogo Dalot fogják kihagyni a mérkőzést, hiszen mindannyian sérültek, ám úgy hírlik, hogy rajtuk kívül Eliaquim Mangala, illetve Romelu Lukaku, Antonio Valencia és Alexis Sanchez szerepeltetése is kétséges. Szerintem amúgy is favorit a házigazda együttes, de ha az igaz, hogy a vendégcsapatból az előbb említett három focista is hiányozni fog, vagy csak 1-2 játékos közülük, akkor ez számomra azt jelenti, hogy még esélyesebb a Manchester City.

Nem tulajdonítok túl sok jelentőséget annak a dolognak, hogy hétközben BL-meccsen idegenben győzött a Juventus otthonában a Manchester United. Hiszen ez a gyengécske Manchester United még véletlenül sem a tudásának, hanem kizárólag a hatalmas szerencséjének köszönheti azt az idegenbeli győzelmet. Ráadásul az a mérkőzés egyáltalán nem volt fontos a Bajnokok Ligája H-csoportjában akkor még veretlenül csoportelső olasz csapat számára, ugyanis neki bőven elegendő lett volna egy döntetlen, de vereség esetén sem lett volna miért izgulnia. Viszont a Manchester United számára élet-halál jelentőségű volt az mérkőzés, hiszen jobbára csak győzelemmel biztosíthatta be magának, hogy a hátralevő BL-meccseken legyen még esélye a csoportból való továbbjutásra. Látszott is azon a meccsen, hogy a hazaiak jobbára "félgőzzel" játszottak, viszont a vendégek úgy mentek előre, mintha "mérgezett egerek" lennének. Sokat elmond az is, hogy a mérkőzés után továbbra is maradt csoportelső a Juventus, s idegenbeli győzelmének köszönhetően a Manchester United pedig feljött a továbbjutást jelentő 2. helyre.

Hogy akkor mégis miért említem ennyire azt a hétközi BL-mérkőzést? Azért, mert a Manchester United idegenbe utazott és ott ráadásul még számára nagyon fontos meccset játszott. Ennél a városi rangadónál ugyan már nem kell túl sokat utaznia, hiszen Manchester városban lesz a mérkőzés, de azért néhány nap alatt mégis kellett némi fáradtságot kipihennie a vendégcsapatnak. Ellenben a Manchester City nem utazott sehova hétközben, s bár neki is volt BL-mérkőzése, azért az még rengeteget jelenthet a városi derbin, hogy szerdán nagyon könnyedén és fáradtságtól mentesen verte 6-0-ra az ukrán Sahtar Donyeck együttesét.

Összegezve: minden téren jelentős előnyben van a hazai csapat, s már csak ezért is győznie illik legalább 1-2 gól különbséggel.

Manchester City - Manchester United: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp