28., 34., 58., 120. ... Nem, ezek nem lottószerű számok, ezek a versenyben maradt négy játékos világranglistás helyezése Astanában. Az elődöntőkhöz érkeztünk a kazah fővárosban, ahol az ötödik kiemelt amerikai-cseh Sebastian Korda a tornagyőzelemre törhet, hiszen legjobb ranglistásként maradt versenyben és éppen a 100 -on kívüli meglepetés emberrel futhat össze hétfőn, azzal a szerb Hamad Medjedoviccal, aki meglepetésre ütötte ki a tornáról Györe Lászlót, Shevchenkót és Jiri Leheckát is.

Ám én egyáltalán nem vagyok elragadtatva a zömök, nagy darab 20 éves szerbtől, aki salakos specilistaként került fel az ATP Tourra, ám egyre jobb teljesítményre képes keményebb felületeken. Azt láttam Shevchenko és Lehecka ellen is, hogy szinte magukat verték meg, és nem éltek a kínálkozó lehetőségekkel, pedig adódtak rendre az előző ellenfeleknek.

Korda ezzel szemben nagyon koncentráltnak tűnik a héten, Popyrint, Borgest és Tallon Griekspoort is megoldotta, utóbbi mélyföldi a torna első kiemeltje volt.

Nálam Medjedovic játéka eléggé egysíkúnak tűnik, nagy szerva és püfölések, ez szerintem nem túl sok, kicsi a repertoár, főleg egy játék ügyesebb Kordával szemben.

Már az is szép, hogy idáig jutott a szerbek feltörekvője, én nem tartom még olyan jónak, hogy ezen a felületen döntőt tudjon játszani.

Csupán szervával nem lesz partiban Medjedovic, egy szorosabb és egy könnyedebb felvonást várok előzetesen.

Ezen az ágon egyértelműen az amerikai továbblépését várom, a másik felén pedig az Ofner - Mannarino csörtén gall kopasz továbbjutását.

Korda, Sebastian - Medjedovic, Hamad: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp