Hagyományosan jól szerepel Price a World Grand Prix versenyein, az elmúlt 3 szezonban ugyanis győzelem, döntő és elődöntő sorakoztatható fel a walesi neve mellé. Idén el tudott volna képzelni kényelmesebb első körös meccset is, Noppert ugyanis már top 10-es játékosnak mondhatja magát és az idei szezonban is bőven tudott remek meccseket hozni, így szoros ütközetet és nagy drámát várok a két játékostól.

Nem mondható, hogy 2023 a walesi éve lenne, nyer ugyan 1-1 Players Championship fordulót de ezen kívül "mindössze" két European Tour forduló és egy Clayton mellett elért páros világbajnoki cím kerülhet a dicsőségfalra. Testbeszéde és játéka is sokszor elég árulkodó, nem is indul viszonylag sok versenyen, fejben nincs teljesen ott Gerwyn, ami ebben a sportban elengedhetetlen.

Noppert sincs olyan kiemelkedő szezonon túl, tavaly megnyerte ugyan a UK Opent, azóta nem járt viszont nagyobb tornán még döntő közelében sem, European Tour fordulókon is egyetlen elődöntője van az egész szezonban. A múlt héten nem rosszul hangolt azért a tornára, megnyerte ugyanis az egyik Players Championship fordulót legyőzve többek között Smitht, Wadet és Dobeyt is. Ha elkapja a fonalat, akkor szépen akadnak a duplái, ami a beszállóknál kelleni is fog, Price ugyanis óriási D20 dobó.

Vállalunk ugyan egy enyhe kockázatot ezzel az overrel, azonban a szettes lebonyolításnak köszönhetően igazából 3 jó legre van szükség bárkitől ahhoz, hogy lehozzon egy szettet. Ez pedig nem egy lehetetlen küldetés a hollandnak egy abszolút nem csúcsformában dobáló Price ellen.

Price, Gerwyn - Noppert, Danny: Szettek száma - Felett/alatt tipp