2-3-1-3-2-2-5-3.

In medias res jelleggel a lényeg. Az Almeria kapott góljai idén, nyolc meccséből 1-et úszott meg úgy, hogy nem kapott minimum kettőt. Nem csoda, hogy az első 7 forduló után Moreno mester 'munkáját' megköszönték. Folyik az edzőkeresés, Javi Gracia pl. jelöltek között, aztán hogy kit neveznek ki, vélhetően még a hét elején kiderül.

Az Almeria hétvégén a Granada ellen játszott egy 3-3-mas döntetlent, de nem akármilyen meccsen. A Granada az első 35 percben lefocizta az Almeriát. De tényleg olyan volt a meccs képe, mintha a Grranada mondjuk a RM lett volna, és idő kérdése volt a Granda-gól. Igen ám, de ahogy lenni szokott, egy hiba, egy kontra, és Ramazani gólpasszából L. Suarez betalált. Majd ezt még kétszer megismételték, így öt perc alatt a félidő vége előtt Ramazani 3 gólpasszt adott Suareznek.

Gondolhattuk, eldőlt a meccs. Viszont a Granada tolta tovább, és szépen jöttek a gólok, egyik a másik után. Volt még kihagyott Granada büntető is, de a meccs képe alapján kijelenthető, az Almeria jelenleg nem első osztály szint.

A védekezés nagyon sebezhető,és ez gond. Fizikálisan is kevés, ez pedig a Bilbao ellen fokozott gond. Ott északon az ilyen papírkutya déli csapatokat össze-vissza törik.

A Bilbao otthon tradicionálisan erős! Idén is így van. Tény, hogy a Real Madrid ellen 2-0-ra kikapott, de maga a játék, az igencsak jó volt. Simán egy ikszet megérdemelt volna a csapat, nagyon jól tolták, le a kalappal. Aztán a Betis-t 4-2-re, a Cádízt 3-0-re verték Williams-ék. A Getafe ellen 2-2 lett a vége, de ott egy félidőt emberhátrányban fociztak, megjegyzem, fölényben!

(Érdekesség, hogy a Geta pl. a Barca ellen Raphinhát idegesítette piros laposra, most Sancet lépett ugyanabba a cipőbe. Viszont amíg a liga hagyja, hogy a Bordalás-csapat rúgdosódjon, és nincs egy spori, amelyik 10 perc alatt kioszt nekik 2 sárgát, jelezvén, hogy ez ma nem fog menni srácok, addig bolondok lesznek nem rúgdosódni)

A Bilbao egyben van, számít, hogy ebben az idényben nincs nemzetközi porond, így nem oszlik az erő.

Legutóbb a Sociedad elleni derbit 3-0-ra elveszítette a csapat, de ott sem lehet azt mondani, hogy rosszul játszott. Mezőnyben jobb is volt, ami nagy szó, de mint a Real Madrid elleni nyitómeccsen, most sem jöttek a gólok. Pedig többet lőttek, jobb volt az xG...

Igen ám, de az Almeria védekezése gyakorlatilag nincs. Az, ahogy a granadai fiatal, a berobbanó Zaragoza bolondot csinált az Almeria védelméből, az nem volt semmi. Most ha abból indulok ki, hogy egy semmiből jövő ifista srác így firkált, akkor mi lesz majd Nico Williams ellen. Nico a világ egyik legjobbja ebben a tekintetben, jól cselez, gyors, fizikális, ellene nem lesz ellenszer.

Nem igazán tudok olyat mondani, amiben az Almeria jobb. Az, ahogy egy 3-0-ás előnyt is el tudott adni, az hihetetlen. A Bilbao a derbi-zakó után otthon javít, és nem lepődnék meg, ha a 3-0-ás zakó után mondjuk 3-0-lal vagy 4-0-lal hozná le utolsó meccsét az újabb válogatott szünet előtt.

Már most elnézést kérek, hogy ennyire töketlen tippet hoztam és nem egy -2-es AH-s tippet. Ha a Bilbaónál hátul még lenne egy egészséges Inigo, egész biztos bevállalom, de így marad a tuti, a fix hazai siker, ami lehet 1-gólos, vagy akár 3-4 gólos is.

Athletic Bilbao - Almeria: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp