Visszatért Ázsiába is a top tenisz, Pekingben most meglepő módon, de kedden rendezik az elődöntőket, a kínai közönségnek nem lehet panasza, jelenleg a legjobb formában lévő játékosok jutottak a négy közé, nem volt nagy meglepetés, mindenki a top 10 tagja.

Ha kemény borítás, akkor idén (is) Medvedev az, aki az egyik legstabilabban hozza a formáját, négy tornát behúzott, kettőn második lett, ez a típus neki lett kitalálva. Kívülről nézve a játékát elég kacska ütései vannak, az alapütéseit egyik tenisziskolában sem így tanítják, viszont ezt stabilan hozza, és magassága ellenére szinte alig lehet leütni a pályáról. A magasságából adódóan nagyon jó szervajátékos, szórja az ászokat, gyakran második adogatásra is elsőt üt, emiatt kicsit több kettőshibát üt a kelleténél. Nem volt túlságosan egyszerű sorsolása az orosznak, már az első körben Tommy Paul jött vele szembe, másodikra de Minaur, mindketten két szettben kaptak ki, majd a negyeddöntőben veszített már egy szettet Humbert ellenében.

Zverev már az előző héten beütötte magát Ázsiában, olyannyira jól sikerült, hogy meg is nyerte a tornát Chengduban. Végtére jól sikerült neki ez az év, ugye ő is egy súlyos sérülésből tért vissza, és a szezon elején voltak még meglepő vereségei, egészen nyár végéig nem volt győzelme top 10-es játékos ellen, de visszatért a legjobbak közé. Múlt hetet ugye végigjátszotta, most Pekingben pedig 3 meccsen van túl, mind a három döntő szettes volt, majd 2,5 órás meccsek, lassan az erőnlét is tényező lesz.

Összességében jelenleg Medvedev egy jobb kemény pályás játékos, mint Zverev, nálam ezen a meccsen ő a favorit.

Zverev, Alexander - Medvedev, Daniil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp