Megmondom őszintén fogadói szempontból nem a szívem csücske a Bajnokok Ligája, mert az ide szánt tippjeimmel körülbelül úgy teljesítek, mint az egyszeri focista aki helyből tarkón rúgja magát a labdával. Ettől függetlenül nem csüggedek és a mai párosítások közül is játékba küldöm a "D"-csoport egyik mérkőzésére, a Red Bull Salzburg - Real Sociedad találkozóra szánt tippemet. A sorsolás pillanatában úgy tűnt, hogy ez a két csapat küzdhet majd a csoport 3. helyéért az Inter és a Benfica mögött, mely Európa Liga folytatást ér. Nos, az első forduló eredményei gyorsan felülírták az előzetes várakozásokat és hirtelen négyesélyessé változtatta a továbbjutásra esélyes csapatok számát. Így az általam választott mérkőzés végeredménye is döntő jelentőséggel bírhat a BL továbbjutást jelentő első két hely eléréséhez. Ez a tény is hozzásegített a tippem megszületéséhez, mert feltételezem hogy mind a két csapat győzelemre játszik és ennek érdekében gólt, gólokat szereznek majd. Ez a gondolatom mondjuk homlokegyenest szembe megy mások elképzeléseivel, de éppen ezért van benne érték.

Nem szokványos előzményekkel vágott neki a mostani szezonnak a pályaválasztó Salzburg. Két nappal a bajnoki rajt előtt kirúgták az arabok pénzére ácsingózó vezetőedzőjüket (arra sem méltatom, hogy a nevét leírjam) és helyére S.O.S. kinevezték Gerhard Strubert. Emelem kalapom a fickó előtt, mert bár rendelkezett az életútjában salzburgi gyökerekkel, de a kirakatcsapat irányítása azért mégiscsak más kihívás. Strubert kinevezése eddig telitalálatnak bizonyult, mert mind hazai, mind nemzetközi téren hozzák az elvárt eredményeket. Pedig nem volt könnyű dolga, de azonnal sikerült alkalmazkodnia a klub futballfilozófiájához, mely szerint minden nyáron piacra dobják akár 8 számjegyű összegért is az értékeiket és felvásárolják a fiatal tehetségeket. Ez minden évben új csapat építésével jár és ebbe csöppent bele az új szakvezető. Strubert szerencséjére a védelem tengelye változatlan maradt, mert úgy néz ki, hogy Oumar Solet és Sztrahinja Pavlovic is marad még egy szezonra a klub kötelékében. Az új érkezők közül pedig már ki lehet emelni a Petar Ratkov, Roko Simic, Karim Konaté triót, akikhez ha hozzávesszük még a télen szerződtetett Oscar Gloukh-t, akkor megállapíthatjuk, hogy brutálisan fiatal, de iszonyatosan motivált, veszélyes támadókkal erősödtek. Aki nem hiszi az kérdezze meg a Benfica védőit. Lisszabonban úgy nyertek 2:0-ra, hogy mellette még egy büntetőt is hibáztak. Papíron most sem Ők az esélyesek, de ezeket a fiatal srácokat ez nem igazán foglalkoztatja.

Összességében jó előjelekkel vág neki az osztrák BL kalandnak a spanyol Real Sociedad együttese is. Imanol Alguacil keze alatt évről-évre jobbá és karakteresebbé válik a baszk gárda. Tavalyi 4. helyezésükkel kivívták a jogot az automatikus BL csoportkörre és az idei bajnokságot is úgy kezdték, ahogyan egy dobogóra esélyes csapathoz illik. Vendégként kicsit óvatosabban játszanak, de a bajnokság is más és a nemzetközi porond is más. BL nyitómeccsükön pontosztozkodásra kényszerültek hazai pályán az Inter ellen egy hajrában kapott gól miatt, de összességében nem játszottak alárendelt szerepet a találkozón. A jó szériát futó Mikel Oyarzabal és a japán Takefusa Kubo vezérletével gólt, gólokat várok a san sebastiáni csapattól is. Az már egy másik lapra tartozik, hogy mindez mire lesz elég a Red Bull Arénában.

A sérültek listája elég veretes a csapatoknál, főleg a hazaiaknál, de ezt a találkozót nem a hiányzók, hanem a játszók fogják számunkra élvezetessé is izgalmassá tenni, gólokkal fűszerezve.

Red Bull Salzburg - Real Sociedad: Gólok száma - Felett/alatt tipp