A Kanári-szigeteken is sor kerül a mai este egy La Liga 2 -es bajnokira. A Tenerife vendége a 9. forduló, hétközi, keddi fordulójának találkozóján a szebb napokat is látott Racing Santander lesz.

Egy kis "sajátot" is belecsempészve, Tenerifét megszerettem, kétszer is voltam a szigeteken, 2019 -ben éppen Tenerifén és emiatt is szimpatizálok a helyiekkel, akik remek hangulatot tudnak teremteni, mind a fesztiválok, karneválok idején (amiből februárban van a csúcspont), de a helyi Stadiont a Heliodoro Rodríguez López létesítményt is rendre megtöltik és remek atmoszférát idéznek elő a kilátogató szigetlakók.

Most még jobban felfokozott a hangulat, hiszen az 53 éves a nyáron érkező Asier Garitano vezetőedző vezetésével jó pozícióban, az ötödik helyen várják a folytatást és egy esetleges újabb sikerrel a dobogóra is odaférhetnek.

A Racing Santander a nyolcadik helyről várja a folytatást. Ahogyan a legtöbb együttes, ők is odahaza gyűjtögetik a pontokat, idegenben jóval szerényebb mutatókkal bírnak.

A José Alberto Lopez edző vezette zöld-feketék otthontól távol eddig két vereséget és két döntetlent értek el, most ráadásul extra hosszú utat kellett utazniuk repülővel a Kanári-szigetekre, ami nem a frissülésüket segítette.

A Tenerife sem idegenben gyűjti az egységeket, viszont hazai pályán igazi katlanként funkcionál a Stadionjuk, nem véletlen, hogy az Oviedo, Albacete, Espanyol hármas is meghajolt előttük az új szezonban. Masszív csapat benyomását kelti a Tenerife így azt mondom nyerni fognak, de a minimum az a mai este, hogy pontot szereznek a forduló záró találkozóján.

Tenerife - Racing Santander: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp