A héten a 2. fordulót bonyolítják a Bajnokok Ligája csoportkörében. Szerdán a két korábbi meccs közül az egyik az Antwerpen-Sahtar találkozó, amely nem feltétlenül csapja ki a biztosítékot. Mindkét együttes kikapott az első körben, reálisan nézve mindkettő gyengébb, mint a Barca-Porto duó. A realitás a 3. hely megszerzése és az EL folytatás lehet. Abban viszont mindkettő jobbal bízhat.

Én nem feltétlenül akartam erőltetni a meccset semmilyen szempontból, de aztán ránéztem az Antwerpen eredményeire, és láttam, hogy az előző három találkozót 0-0-ra adta. Mondom WOW! Ilyesmit afrikai bajnokságokban láttam utoljára, de még ott sem sűrű.

Ezen az utolsó 3 meccsen egyébként kísérlet volt bőven, majdnem 50, de minőségre nem lehetett valami acélos egyik sem. Még büntetőt is sikerült rontani. Vannak időszakok csapatok életében, amikor semmi sem megy be, de legalább hátul stabil a helyzet, mert nem is kapott gólt.

A Sahter megszűnt annak a Sahtarnak lenni, mely bennünk él. Ugye nekik pár éve eleve költözni kellett, Ukrajna azon felét az oroszok simogatták érdes kézzel. Ott már megbomlott valami, aztán a háború fokozódása miatt a brazil minőségi légiósok is elszivárogtak. Az a csapat, ahol a kreatív zónában csak minőségi brazil játszott, már nincs.

A Donyeck lehet élcsapat még Ukrajnában, de ugye eleve nemhogy Donyeck nem jön már szóba, mint hazai pálya, de már Lviv sem. Így a hazai meccseik is idegenben, másik országban vannak megrendezve. Nem egy normális helyzet ez, de a klub próbál túlélni, és a BL-pénzből, ha az nem szivárog el, túl is lehet.

Viszont a Sahtar ezzel a kerettel már nem az a csapat. Jó kérdés számomra, hogy óvatosan játszanak, vagy mindkét csapat úgy lesz vele, hogy itt a reális esély nyerni, ugorjunk egymásnak, aztán lesz ami lesz. De ritka már manapság a nyílt foci, a gólokhoz meg általában minőség kell. Vagy full pocsék védekezések, netán edzőmenesztési szándék. De itt egyik sincs.

Az én fő indokom, hogy a belgáknál semmi sem jön össze elöl, a Sahtarnál pedig már nem a minőségi brazil srácok játszanak elöl, mint a korábbi években. Így viszont könnyen lehet megint egy 0-0 közeli meccs, így nálam ez a 3 alatt AH elég jó opciónak tűnik.

Royal Antwerp FC - Shakhtar Donetsk: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp