Hogy a viharba lehet kisebb odds a Newcastlere a PSG ellen? Nézzük csak meg közelebbről...

A Newcastle United rendkívül okosan építkezik, egyáltalán nem lehet azt mondani hogy ész nélkül költ a csapat, pedig megtehetné. Költeni azért költenek, ha már Yasir Al-Rumayyanék megvásárolták a klubot 2021-ben. Ennek ellenére általános megrökönyödést váltott ki a Szarkák 4. helye a 2022-2023-as szezon végén, megelőzve többek között a Liverpoolt és a Chelseat is. Eddie Howe zseniálisan igazolgat és jól tömi be a réseket, űgy tűnik könnyen csiszolódott össze a Trippier-Bruno Guimares-Isak nevével fémjelzett csapatrészek összessége. A merítési lehetőség is elég jónak mondható a fekete-fehéreknél, bár úgy tűnik talán Wilson és Tonali sem léphet pályára a párizsiak ellen, a feladat nem lesz megoldhatatlan a hazaiaknak.

A Paris Saint-Germaint még mindig sújtja a Bajnokok Ligája átok: egy másik tradíciók nélküli, arab pénzből felpumpált csapat, a Manchester City ugyan megmutatta, hogy nem lehetetlen a diadal, ha feneketlen pénzeszsák áll rendelkezésre (és persze számos szabálypont áthágása sem akadály), szóval akár még örülhetnek is Luis Enriquéék. Messi, Neymar, (Sergio Ramos) és Verratti távozásával nagyon meggyengült a csapat, és Mbappé is egyre jobban bánhatja hogy nem lépett le idén nyáron, ugyan a francia bajnokságban ha van kedve megvillan, azért látszik a játékán hogy elvágyódik (az elmúlt két meccsén például totál beleszürkült a mezőnybe), dehát a pénz nagy úr. Komoly gondban lehet a saját pontvadászatában is a párizs, egyáltalán nem biztos hogy behúzza a jelentősen megcsappant kvalitású kerettel a trófeát.

A Newcastle Unitednek piszok nehéz volt a sorsolása, így csalóka lehet a tabellán elfoglalt helyezésüket nézni, ami jelenleg a 8. (De túl vannak a Poolon, Cityn és a Brightonon is). Legutóbbi 5 meccsükön azonban veretlenek tudtak maradni, közben kiosztottak egy 8-ast is a Sheffieldnek (mind a nyolc találatot más jegyezte, van tűzerő a csapatban!), igaz a Milan ellen elég gyatra teljesítményt tettek le az asztalra, alighanem Eddie Howe utasítására védekezték végig a meccset. A jelentősen meggyengült PSG már nem az a szint, mint ami tavaly volt, ha Trippierék semlegesíteni tudják Kyliant akkor nem lesz nehéz dolguk a hazaiaknak. Döntetlenekkel nem juthatnak tovább, a St. James Parkban nincs mese: menniük kell a győzelemért.

Tipp: 2-1.

Newcastle United - Paris SG: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp