Hétvégén megszakadt a Liverpool hosszú ideje tartó veretlenségi sorozata minden sorozatot figyelembe véve, abba inkább nem mennék bele, hogy milyen körülmények között történt ez meg, mert mai napig görcsbe rándul a gyomrom ha eszembe jut a hétvégi mérkőzés.

Na de foglalkozzunk a mai meccsel, ismét hétközi forduló, ismét EL meccs, ez pedig az idei tendenciát követve remek lehetőség, hogy Klopp bizonyítási lehetőséget adjon a fiatal, kevés játékperchez jutó játékosainak. Fontos a rotálás/pihentetés, ugyanis a rengeteg meccs mellett, az idei bajnoki meccseik 26 százalékát emberhátrányba kellett játszaniuk, ami plusz terhet tett a játékosokra, gondoljunk csak Szoboszlaira, aki hétvégén még a 90+5. percben is lenyomott egy 60 méteres sprintet, csak azért, hogy pár másodpercet nyerjen a csapatának, remélem ma egy percig sem kell pályára lépnie, ahogy Salah, Robertson, Van Dijk, Diaz és akár Matipra is bőven ráfér a pihenés.

Ezt használhatja ki a belga csapat, akiknek minden bizonnyal nagy pillanat lesz a felujítás alatt lévő Anfieldi pályára lépés, és tekintve, hogy az első fordulóban ikszre tudták menteni a Touluse elleni párharcot minden bizonnyal köztük fog eldőlni a második továbbjutó hely kiléte, mivel a Linz kissé a többi három csapat van az erősségi sorrendben. Sok múlhat azon, hogy melyik csapat tud esetleg egy pontot, pontokat elcsenni a Liverpool előtt, és tekintve, hogy egy felforgatott kezdő lesz nevezve a hazaiaknál erre minden esély megvan.

Liverpoolnak vasárnap nagyon nehéz meccs vár a Brighton otthonában, viszont a "B" csapatba is már olyan nevek lehetnek, mint Endo,Nunez, Jota vagy akár Gravenbach. Esélyesebb a Mersey parti együttes, de nem hiszem, hogy három gólt tennének a két csapat közé, ugyanis a biztos előny tudatában inkább átadják a labdát a belgáknak és aktív pihenéssel szokták tölteni a meccs hátralévő részét.

Liverpool - Union Saint-Gilloise: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp