Az oddsok ellenére a mai nap egyik legjobb és legszorosabb összecsapása lehet ez szerintem, két remek játékot mutató játékos találkozik a második fordulóban és Dobeytól közel sem idegen Gerwen legyőzése, egy komoly kis 3:2-es összecsapást várok valamelyik irányba.

Nem igazán mutatott ellenállást az ifjúsági világbajnok Rock, Gerwen pedig köszönte szépen és lemosta fiatalabb ellenfelét a színpadról. Nyomás nélkül is 95+os átlagot tolt a kopasz, ami elrettentő is lehetne a soron következő ellenfélnek, de Dobey nem az az ijedős fajta. Többek között idén is 3x győzte már le Gerwent és szintén magabiztos játékkal jutott tovább első körös ellenfelén. Van den Bergh azért kicsit jobban dobott, mint az észak-ír Gerwen ellen, ám itt sem volt kérdés, hogy Dobey behúzza ezt a meccset. Mind Gerwen, mind Dobey magabiztosan dobta a beszállókat és a leg végi duplákat is, Dobey az új Target nyilával is egészen stabilan dob, ami Gerwen ellen is bőven elég lehet 1-2 szettre.

Konkrétan egy héten belül 2x találkoztak Players Championship fordulókon, ahol 1-1-et hoztak a fiúk, mutatva azt, mennyire közel vannak jelenleg egymáshoz. Elmúlt 2 évük egyébként is egészen kiegyenlített egymás ellen és egy ilyen hosszabb meccsen is fordulhat egy párszor a kocka mindkét irányba. Ha Dobeynak nem jönnének a kezdeti duplák és Gerwen valami eszméletlen formában dobna, akkor összejöhetne a 3:0, nagyon más forgatókönyvet nem látok a sima meccs irányába. Megkockáztatom, hogy aki ezt a meccset nyeri, az az alsó ágat is behúzhatja, ezért is egy szoros és kiegyenlített meccset várok.

van Gerwen, Michael - Dobey, Chris: Szettek száma - Felett/alatt tipp